1. Home
  2. Sport
  3. Ford pruža fabričku podršku M-Sportu
Ford pruža fabričku podršku M-Sportu
0

Ford pruža fabričku podršku M-Sportu

128
0
Podelite sa prijateljima:

FIA je potvrdila postavu za WRC 2018., a Ford se i zvanično vratio u elitne reli trke.

Fordovo fabričko prisustvo u WRC-u je prekinuto 2012., mada je M-Sport tim nastavio da funkcioniše sa trkačkima  sa „plavim ovalom“.

Uprkos tome što nije imao fabričku podršku, M-Sport je osvojio ovogodišnji šampionat sa Sebastijenom Ožijeom za volanom. Međutim, šampion je izjavio da ukoliko žele da ga zadrže u timu, mora da ima fabričku podršku.

Sada i zvanično, Ford prelazi na viši nivo saradnje sa britanskim timom 2018., koji će poneti zvaničan naziv M-Sport Ford World Rally Team.

„Sjajno je videti Ford i zvanično uz M-Sport“, rekao je šef tima. „Fordova tehnička podrška je više nego dobrodošla. Odbrana dvostruke titule će biti veliki zadatak za nas, tako da smo zahvalni za Fordovu podršku.“

Wilsonova M-Sport organizacija, koja je vodila Fordov fabrički tim između 1997. i 2012., ostvarila je 52 pobede, kao i šampionate 2006. i 2007.

Oficijelni fabrički timovi za 2018. su Citroen Total Abu Dhabi WRT (Citroen C3 WRC), Hyundai Shell Mobis World Rally Team (Hyundai i20 Coupe WRC), M-Sport Ford World Rally Team (Ford Fiesta WRC) i Toyota Gazoo Racing WRT (Toyota Yaris WRC).

 

(128)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments