1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan Qashqai ponovo među Srbima
Nissan Qashqai ponovo među Srbima
1

Nissan Qashqai ponovo među Srbima

304
1
Podelite sa prijateljima:

Rano popodne poslednjeg radnog dana ove nedelje smo prisustvovali prezentaciji novog modela iz Nissan game. Svetsku premijeru je imao proletos u Ženevi, dok će u okupaciju prodajnih salona u Srbiji, Qashqai da krene, pravo sa prijatnog skupa na Dorćolu.

Prisutni gosti su ga dočekali i ispratili na tržite sa ogromnom količinom simpatija, pa iz predstavništva Nissan-a za Srbiju, očekuju slične trendove prodaje kao u Evropi, odnosno očekivanja su da i na našem tržištu najviše prodatih Nissan vozila nosi baš Qashqai oznake.

Za vreme višečasovnog druženja sa dragim domaćinima, osim jasno uočljive i interesantne nove opcije za izbor boja spoljašnosti, mogli smo da saznamo sve o načinjenim izmenama u dizajnu, sistemu oslanjanja, sistemu upravljanja, kvalitetu upotrebljenih materijala, unapređenoj ergonomiji i info-zabavnom sistemu, kao i o Nissanovom putu ka višim nivoima tehnologija autonomne vožnje, čija je prva stanica, ove godine predstavljen sistem Nissan ProPilot Assist. Ukoliko bi na ovom mestu ušli u detaljniju priču o ProPilot Assist sistemu pomoći vozaču, potpuno bi fokus pažnje sa samog događaja, a opet ne bi poklonili dovoljno pažnje ovom segmentu, na koji su inženjeri iz Nissana posebno poznati. Zato, obećavamo zaseban članak u kome ćemo da se potrudimo da vam približimo način funkcionisanja ove savremene vozačke asistencije.

Jedan od retkih segmenata gde se promene nisu dogodile uključuje pogonski sklop. Benzinski agregati su predstavljeni sa turbo punjenim jedinicama od 1,2 i 1,6 litara; a slično je i sa dizel opcijama: 1,5 I 1,6 litara. Snažniji benzinski agregat, kao i slabiji dizel agregat nemaju mogućnost izbora X-tronic automatske transmisije, dok ostali agregati u ponudi, mogu biti upareni I sa manuelnom 6-stepenom, ali i automatskom transmisijom. Cena osnovnog modela startuje od 18.600 evra, dok će najpoželjniji primerci dostizati i cenu od 34.200 evra.

S obzirom na veoma visoke ocene koje je na našem testu dobio krupniji brat X-Trail, očekujemo i nadamo se sličnim, ako ne i boljim ocenama za Qashqai, čim nam postane dostupan.

Nissanu hvala na pozivu na prezentaciju, a modelu Qashqai želimo da opravda visoka očekivanja, kako kupaca, tako i proizvođača.

(304)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
IMT-539

Do ovog redizajna se znalo – „Tekna“ je vrh (kao što je i dalje kod X-Traila-a). Tekna je imala i panoramu (kao i „360 Plus“). „Tekna“ kod QQ sada nije najviši paket (postoje i dva iznad). A nema ni panoranmu. Mada panoramu ima paket ispod (N Conecta Plus ). Sadašnjih sedam paketa je čisto sludjivanje. I i zavaravanje kupaca, jer samo kod QQ „Tekna“ postade treći paket odozgo. Slično je, doduše, davno uradila i Toyota. Prošlo je vreme paketa „Tera“, „Luna“ i „Sol“. Sada ih je kao blata. Nekada je „Luna“ bila odlična kod svakog modela. Zlatna sredina. Danas pogledaš… Pročitaj više »