1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Crosshelmet X1- kaciga budućnosti (video)
Crosshelmet X1- kaciga budućnosti (video)
0

Crosshelmet X1- kaciga budućnosti (video)

407
0
Podelite sa prijateljima:

Kacige za motocikliste su postaju sve složenije. Poslednjih godina, mnoge (start-up) novajlije su pokušale da instaliraju novu tehnologiju u njih, poput „head-up“ displeja, kamera itd. Međutim, u tim nastojanjima, nije sve teklo baš glatko.

Primera radi, Skully Helmets je navodno „proćerdao“ 2,4 miliona dolara investicija na striptizete, iznajmljivanje Lamborghinija i druge stvari koje baš i nemaju veze sa moto opremom. Skully je takođe uspeo da rasipnički potroši više od deset miliona dolara od drugih investitora, što je ostavilo negativan trag na motociklističku industriju. Ovaj fijasko je neminovno izazvao „povlačenje ručne“ što se tiče ulaganja u supermoderne kacige. Srećom, ima i poštenog sveta, tako da je jedan Japanac, koji je naravno mnogo (verovatno i genetski) disciplinovaniji od šefa Skullyja, uspeo da preokrene stvari i kreira izvanredan proizvod.

Arata Ono, osnivač i CEO Borderlessa, je dizajner koji je proveo godine radeći u motociklističkoj industriji, uključujući projekte poput Yamahinog MT-09. Pored toga što vidi prostor na današnjem tržištu za digitalno povezane, pametne kacige, ovaj moto entuzijasta i dizajner je takođe primetio da većina kaciga koje pokrivaju kompletno lice gravitiraju ka tome da stiskaju lice vozača, što rezultira neodgovarajućim komforom.

Njegova solucija ovog problema je došla nakon nekoliko godina razvoja, što je rezultiralo u proizvodu pod nazivom CrossHelmet X1, kacigi koja nudi kontrolu zvuka, zadnju kameru, tandem „head-up“ displeja i smartfon/Bluetooth konekciju. Sve ovo je upakovano u vizuelno atraktivnu kacigu, koja ujedno korisnicima pruža više prostora za lice.

Da bi ovu seksi visokotehnološku stvar plasirao na tržište, Ono se udružio sa Kickstarterom. Kampanja je lansirana 12. septembra a već je dostigla 190.000 dolara, gotovo dvostruko više od cilja, uz tendenciju rasta.

CrossHelmet X1 će koštati 1.799 dolara, i sudeći po velikom uspehu koji doživljava poslednjih dana, čini se da Borderless ima svetlu budućnost, što će sigurno uključiti i dodatne modele kaciga, a trenutna visoka cena će sigurno ići dole.

 

 

(407)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments