1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2017
  4. Kia Stonic – korejski adut B krosover segmenta (galerija)
Kia Stonic – korejski adut B krosover segmenta (galerija)
0

Kia Stonic – korejski adut B krosover segmenta (galerija)

380
0
Podelite sa prijateljima:

Kia je malo „zakasnila“ sa ulaskom na B krosover zabavu, ali je spremna da to ispravi. Simpatični Stonic, koji treba da krene u prodaju u sedmicama koje selde, ulazi u tržišni segment unutar kojeg je u Evropi prošle godine prodat 1,1 miliona vozila, uz projektovana 2 miliona godišnje do kraja dekade.

Bliskih „rođačkih“ veza sa Riom, od kojeg je nasledio većinu kabinskog prostora, Stonic se ističe karakternim dizajnom karoserije, koji ga izdvaja od hedžbek modela. Čitav niz kombinacija boja je dostupan, tako da Kia kaže da je reč o automobilu kompanije sa najviše mogućnosti individualizacije do sada. Primera radi, Biće ni manje ni više nego 20 dvobojnih kombinacija i izbor od pet boja krova.

Za evropsko tržište, upravljački sistem i ogibljenje Stonica su unapređeni, a stanovnici Starog kontinenta će moći da uživaju u širokom izbor motorizacije. To uključuje ulazni 1,25-litarski i 1,4-litarski benzinac (oba atmosferski), kao i turbo motor zapremine 1,0 litra sa 120 ks. Pored toga, tu je i 1,6-litarski turbo dizel.

Kao i većina rivala, i Stonic će biti dostupan isključivo s prednjim pogonom, što ne čudi jer se mali broj kupaca u ovom segmentu odlučuje za integralni pogon (kod modela kod kojih postoji). Ipak, za one koji žele bolje prijanjanje i performanse, tu su Opel Mokka X, Ford EcoSport i Suzuki Vitara.

Stonic nije velik automobil, ali je prostranost kabine maksimizovana, tako da može da se uživa u vodećem prostoru u visini ramena u segmentu. Kia obećava i obilje komfora za noge i glave putnika, uz prtljažnik zapremine 352 litra.

(380)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments