1. Home
  2. Vesti
  3. Manuelni menjači još uvek aktuelni – dokaz je novi Genesis G70
Manuelni menjači još uvek aktuelni – dokaz je novi Genesis G70
0

Manuelni menjači još uvek aktuelni – dokaz je novi Genesis G70

298
0
Podelite sa prijateljima:

Aktuelni trenutak premijum D segementa, kojem pretenduje da pripada i dolazeći Genesis G70, svakako da (još uvek) poznaje i kategoriju manuelnog menjača. Za sada, jedino je Mercedes-Benz C klase nemoguće pazariti sa opcijom manuelne izmene stepena prenosa, dok BMW serije 3, kao i Audi A4 tu mogućnost izbora još uvek nude kupcima.

Budući Genesis G70, poput bavarskih modela, posedovaće opciju u vidu šestostepenog manuelnog menjača koji će biti moguće upariti jedino sa osnovnom dvolitarskom turbo benzinskom jedinicom i pogonom na točkove zadnje osovine.

Interesantno je da ova objava nije stigla od proizvođača, već je, ništa manje pouzdan zaključak izveden indirektno. Naime, američka Agencija za zaštitu prirode (Environmental Protection Agency – EPA), je u ranijem delu ove nedelje, objavila cifre vezane za potrošnju svih verzija Genesisa G70. Lista je obuhvatila modele pogonjene agregatima zapremine 2,0 litra i 3,3 litra, sa pogonom na točkove zadnje ili obe osovine.

Još je interesantnija činjenica da će verzija G70 opremljena ručnim menjačem, trošiti više benzina na pređenih 100 kilometara, i to 10,7 litara, spram deklarisanih 9,4 litra za identičnu verziju opemljenu osmostepenom automatskom transmisijom. Ovakve brojke samo pokazuju koliko je napredovala tehnologija prethodne decenije, kada su razlike u potrošnji, zavisno od izbora manuelne ili automatske transmisije bile i drastičnije, ali u korist ručnih menjača.

Američka filijala Genesisa, kasnije je potvrdila informacije koje je javnosti prezentovala EPA.

Znajući da je G70 utemeljen na istoj platformi kao i Kia Stinger, ne bi čudilo da i drugi korejski brend dobije identičnu prateću opciju.

(298)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments