1. Home
  2. Sajmovi
  3. Bugatti spremio Chiron Super Sport za Ženevu?
Bugatti spremio Chiron Super Sport za Ženevu?
0

Bugatti spremio Chiron Super Sport za Ženevu?

385
0
Podelite sa prijateljima:

Mada je većina proizvođača uveliko saopštila šta će prikazati na najvećoj automobilskoj fešti na svetu, Bugatti je još uvek misteriozan. Prema najnovijim glasinama, francuska kompanija mogla bi predstaviti Super Sport verziju Chirona.

Za Chiron u Super Sport varijanti tvrdi se da je najekstremniji serijski automobil ikada napravljen. Nedavno smo saznali da je prošle godine i šef Bugattija lično testirao Chiron, i to vozeći 400 km/h!

Za Bugattijem je teška godina u medijskom smislu. Osim rekorda 0-400-0 sa Montojom, nisu postigli mnogo. Sa druge strane Koenigsegg je sa modelom Agera RS preoteo slavu Bugattiju, postavivši čak pet rekorda tokom 2017. godine, uključujući i onaj za maksimalnu brzinu jednog serijskog automobila.

Ipak, sve bi to moglo uskoro da se promeni. Bugatti je saopštio da je Chiron kadar i za brzinu od 500 km/h, ali da nema pneumatika koji bi to mogli da izdrže. Michelin je preuzeo na sebe da napravi specijalne gume koje bi omogućile francuskom superautomobilu da pređe „magičnu“ cifru.

Ukoliko zaista Bugatti predstavi Chiron Super Sport biće to najveće iznenađenje Salona automobila u Ženevi. Stručni mediji očekuju da će Chiron u ovom ruhu zaista napasti opet rekord za maksimalnu brzinu serijskog modela, sa velikim izgledima da zaista dostigne i više od 500 km/h.

(385)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments