1. Home
  2. Vesti
  3. Audi za Frankfurt pripremio fascinantan koncept
Audi za Frankfurt pripremio fascinantan koncept
0

Audi za Frankfurt pripremio fascinantan koncept

297
0
Podelite sa prijateljima:

Bez ikakve sumnje, novi Audi A8 će biti velika zvezda na IAA u Frankfurtu. Autonomni sistem vožnje nivoa 3, obilje luksuza i vrhunske tehnologije, okupiraće pažnju posetilaca, ali će se perjanici iz Ingolštata pridružiti na štandu tehnološki još napredniji koncepti. Jedan od njih će posedovati nivo 4 autonomne vožnje, dok drugi čak neće posedovati volan i papučice, što znači da će uživati u nivo 5 statusu.

Prvi koncept će biti u formi kupe SUV-a, baziran na E-Tron Sporback konceptu, predstavljenom u Šangaju ove godine. Biće iste dužine (4,9 metara) a triling elektromotora će isporučivati kombinovano 370 kW (503 ks). Izložbeni model nulte emisije je toliko „pametan“ da je kadar da se samostalno vozi na autoputu pri brzinama do 130 km/h, pa čak i automatski menja vozne trake bez bilo kakve intervencije vozača.

Što se drugog koncepta tiče, on dolazi u formi automobila D segmenta sa četiri elektromotora, čija snaga još uvek nije poznata. Dotični model će imati paket baterija za autonomiju od 700 do 800 kilometara, a Audi je obećao da će biti „spektakularnog i revolucionarnog“ dizajna, kako što se spoljašnjosti tiče, tako i kabinskog prostora.

Nemačka kompanija nije precizirala koji od dva koncepta se nalazi na priloženim „tizer“ skečevima, ali najverovatnije je da je u pitanju „nivo 5“ model, jer se čini nižim, sa heksagonalnim vetrobranom drugačijim u odnosu na konvencionalni kod E-Tron Sportbacka.

Marka iz Ingolštata će takođe predstaviti željno iščekivani RS4 Avant, kao i model sa zadnjim pogonom iz Audi Sport divizije. Vrlo verovatno se radi o R8 GT, koji je vesnik čitave game budućih performantnih modela sa zadnjim pogonom.

 

(297)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments