1. Home
  2. Vesti
  3. Pojačan rad Sektora za naplatu putarine tokom Uskršnjih i prvomajskih praznika
Pojačan rad Sektora za naplatu putarine tokom Uskršnjih i prvomajskih praznika
0

Pojačan rad Sektora za naplatu putarine tokom Uskršnjih i prvomajskih praznika

109
0
Podelite sa prijateljima:

JP „Putevi Srbije” i Sektor za naplatu putarine spremno dočekuju Uskršnje i prvomajske praznike kada je povećan intenzitet saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji.

JP ,,Putevi Srbije“ je pojačalo rad na naplatnim stanicama radi što bržeg prolaska vozila, sprečavanja eventualnih zastoja i efikasnijeg obavljanja poslova. Svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze, povećan je broj inkasanata i organizovan poseban režim rada tehničke službe kako bi se eventualni iznenadni kvarovi otklonili u što kraćem roku.

JP „Putevi Srbije“ je korisnicima autoputeva omogućilo da se putem kratkih poruka na portalima informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim bitnim podacima potrebnim za lakše i bezbednije putovanje autoputevima pod naplatom u Republici Srbiji.

Takođe, na uočljivim mestima su postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine koja su, osim na srpskom, napisana i na engleskom, nemačkom i turskom jeziku. Inkasantima je obezbeđeno dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura.

Na našim autoputevima je sve popularnija elektronska naplata putarine na šta najbolje ukazuje činjenica da je samo u 2016.g., broj novih korisnika nadmašio ukupan broj korisnika TAG uređaja u prethodnih devet godina.

Broj korisnika TAG uređaja se konstantno povećava. U sistemu elektronske naplate putarine trenutno ima 141.754 korisnika TAG uređaja. Prodaja TAG uređaja u 2016., beleži rast od 87% u odnosu na 2015.

Upotreba TAG uređaja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak kroz naplatne stanice bez zaustavljanja, što je od velikog značaja za korisnike auto-puteva, posebno u vreme praznika.

Prodaja i dopuna TAG uređaja vrši se na 80 prodajnih mesta koja se nalaze duž svih deonica auto-puteva u Srbiji, na graničnim prelazima i u većim gradovima,  preko distributera kao što su mreže benzinskih stanica „NIS Gasprom“,  „OMV“, „Euro Petrol“, „Petrol“ d.o.o. i poslovnice AMSS, „Tehnokopa“ i  Saveza vozača Srbije.

JP “Putevi Srbije“ apeluje na vozače da na put krenu odmorni, da poštuju saobraćajnu signalizaciju, posebno ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

JP „Putevi Srbije“ svim učesnicima u saobraćaju želi srećan put i srećne predstojeće praznike!

(109)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments