1. Home
  2. Vesti
  3. Lada Vesta s menjačem CVT, a od sada i s osnovnim motorom s indeksom 1.6
Lada Vesta s menjačem CVT, a od sada i s osnovnim motorom s indeksom 1.6
4

Lada Vesta s menjačem CVT, a od sada i s osnovnim motorom s indeksom 1.6

248
4
Podelite sa prijateljima:

Kineski CVT menjač WanLiYang (WLY) CVT18 sada se ugrađuje ne samo u Veste sa snažnijim motorom 1.8 (122 KS, 170 Nm), već i sa osnovnim motorom 1.6 (106 KS, 148 Nm).

AvtoVAZ je najavio ovaj tandem još početkom leta, nakon što je proizvodnja modela sa dve pedale već bila u toku. Za novu modifikaciju su posebno prilagođene kalibracije kontrolera motora i menjača. Pored toga, osnovne verzije Veste sa CVT menjačem dobijaju nosače agregata i pogonske osovine od varijante sa motorom 1.8.

Kombinacija motora 1.6 i CVT menjača je dostupna samo za standardne verzije sedana i karavana, dok verzije Cross ne dobijaju ovu pogonsku jedinicu.

Očekivano, modeli Veste sa motorom od 106 konjskih snaga i CVT menjačem postali su najsporiji u ponudi: sedan ubrzava do 100 km/h za 13,7 sekundi, a karavan za 13,9 sekundi (dok su deklarisane performanse modela sa motorom 1.8 — 11,6 i 11,7 sekundi). Maksimalna brzina je 165 km/h za sedan i 162 km/h za karavan.

Veste sa motorom od 106 KS i CVT menjačem nude se samo u osnovnim paketima opreme Comfort i Life, dok verzije sa motorom 1.8 zadržavaju kompletan asortiman od četiri nivoa opreme. Doplata za CVT menjač u odnosu na modele sa manuelnim menjačem iznosi 50 hiljada rubalja, dok su verzije sa motorom 1.8 skuplje samo 25 hiljada rubalja. Cenovnik za sedane i karavane sada izgleda ovako:

Za one koje mrzi da guglaju, 1 evro iznosi 106 rubalja po sinoćnjem kursu na Googleu.

AutoRepublika

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Pouzdanost CVTa je važna, povećana potrošnja…po cenama benzina u rusiji….znemarljivo…. 😉

BB

Pogrešno potpisan tekst…
Treba АутоРеспублика 🤣

BB

Vesta dobar auto, fino iskorišten prostor, možeš sjesti gdje god hoćeš, nećeš glavom češati plafon

Renault Terminator🇷🇺Z

Napravljen za MRN…još da ima frankenštajn pogon😂