1. Home
  2. Industrija
  3. Audi prolazi kroz restrukturiranje
Audi prolazi kroz restrukturiranje
6

Audi prolazi kroz restrukturiranje

214
6
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Audi, premijum brend VW Grupe, navodi da sistematski restrukturira svoju oblast razvoja vozila „u skladu sa principima matričnog upravljanja“.

„Matrično upravljanje“ je radna struktura u kojoj zaposleni izveštavaju više lidera, obično menadžera projekta i šefa odeljenja – a ne prema tradicionalnoj hijerarhiji. Prednosti matrice mogu uključivati poboljšano ili brže donošenje odluka, a zagovornici tvrde da ona podstiče inovacije.

U isto vreme, predsednik i izvršni direktor Audija Gernot Dolner najavio je reorganizaciju ostalih odeljenja.

U Audiju su rekli da je jasan cilj trenutne matričnog upravljanja i projekata transformacije tehničkog razvoja da se fokusira na razvoj, donošenje odluka i upravljačke strukture, čime se ubrzava ukupni proces razvoja u kompaniji.

Lansiranje novog modela planirano je za početak 2025. godine.

„Vorsprung durch Technik i snaga u inovacijama su dva osnovna stuba našeg obećanja o proizvodu. Da bismo nastavili da ispunjavamo naše zahteve, moramo da učinimo Audi ponovo spremnim za budućnost“, rekao je predsednik Audija.

„Već smo postigli mnogo od prošle jeseni kao deo Audi Agende. Implementacija matričnog upravljanja sada označava početak odlučujuće faze“, rekao je Dolner tokom informativnog događaja za više od 10.000 zaposlenih koji su direktno uključeni. „Želeo bih da se zahvalim celom projektnom timu, koji se, zajedno sa naših više od 200 stručnjaka, odlučno bavio neprijatnim temama. Ova otvorenost i transparentnost nam je potrebna i za reorganizaciju drugih divizija. Uostalom, proteklih nekoliko meseci pokazalo je da se automobilska industrija suočava sa velikim izazovima. Stoga je razvoj vozila samo prvi korak. Moramo i učinićemo Audi efikasnijim, konkurentnijim i otpornijim za budućnost”.

Nove smernice za organizacioni razvoj, koje će se sada primenjivati u svim divizijama, čine osnovu za reorganizaciju ostalih oblasti.

Audi kaže da je ciljna vizija jedna od ravnih hijerarhija i širokih organizacionih struktura, sa smanjenjem interfejsa, racionalizacijom komiteta i posvećenim povezivanjem odgovornosti i donošenja odluka sa definisanim ulogama.

Za novu strukturu razvoja vozila, ovo znači jasno razdvajanje strategije, upravljanja i implementacije. Da bi to postigao, Audi objedinjuje portfolio i strategiju proizvoda u organizacionu jedinicu koja je direktno odgovorna Gernotu Dolneru kao predsedniku Upravnog odbora.

Preduzetničku odgovornost i upravljanje razvojem vozila za odgovarajuće projekte će preuzeti operativne linije proizvoda. U budućnosti, ovo će takođe uključivati direktan pristup svim temama od značaja za poslovanje i veći prostor za donošenje odluka.

Tehnički razvoj je odgovoran za stvarni rad na razvoju i ima eksplicitnu odgovornost za karakteristike, sisteme i funkcije vozila. U tom cilju, tehnički razvoj će se uskladiti sa odgovarajućim interfejsima za projekte vozila što je efikasnije moguće, naveo je Audi. U isto vreme, imaće povećanu sposobnost delovanja u vezi sa specifikacijom, dizajnom i integracijom softvera i električnih/elektronskih platformi.

AutoRepublika

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

„U Audiju su rekli da je jasan cilj trenutne matričnog upravljanja i projekata transformacije tehničkog razvoja da se fokusira na razvoj, donošenje odluka i upravljačke strukture, čime se ubrzava ukupni proces razvoja u kompaniji.“ Gornja recenica zvuci vrlo „politicki“ tj. absolutno neodredjeno. Pravi problem VW korporacije jeste manjak kreativnosti a u gornjem tekstu o restruktuiranju nigde se ne spominje njeno unapredjenje i nagradjivanje. Objasnjenje: na zidu imate sliku koja se zove „Audi“. Sa restruktuiranjem stalno pokusavate da menjate ram slike. Ono sto je stvarno potrebno jeste da se promeni sadrzaj slike! Ovo objasnjenje nije novo – staro je vec 40… Pročitaj više »

Zex

Dobro, sve je to OK ali samo vratite kvalitetu gradnje automobila iz 90tih i početka 2000ih pa za Audi nema brige !!
Jer vi CEO pročitajte malo forume kakva auta pravite !!! I to govorim kao pozitivnu kritiku jer sam Audi fanatik od Audi 80 kad sam kupio 😄

Izmenjeno 13 dana pre od strane Zex
Bungi

Ako pažljivo pratiš cijene novih vozila onda si mogao da zapaziš kako su ona duplo poskupila u odnosu na period od prije 15 godina.Za isto toliko-duplo ili više je opao kvalitet proizvodnje automobila.

Zex

Da primetio sam i to več duže vreme…i jako me nervira ali šta češ, dokle god narod kupuje i ne napravi koji bojkot ,taj trend če se nastaviti

S mile

Naravoučenije. Kupujte polovnjake stare 15 god.. Ako nadjete neki u dobrom stanju 🙄

Matija

Zato su oldtajmeri u velikoj modi!