1. Home
  2. Vesti
  3. Mark Zakerberg ipak ima ukusa za automobile
Mark Zakerberg ipak ima ukusa za automobile
1

Mark Zakerberg ipak ima ukusa za automobile

51
1
Podelite sa prijateljima:

Osnivač Facebooka po imenu Mark Zakerberg je često opisivan kao jedna od onih osoba kojima „novac nije bitan, već im je stalo da promene svet“. Naravno, svet je „lako promeniti“ kada čovek ima novac, a bogatstvo Zakerberga se procenjuje na približno 200 milijardi američkih dolara. Jedna od tema o kojoj se malo pisalo je njegov privatni život, jer se ovaj milijarder zaista trudi da ostane diskretan, a za našu priču je najbitniji njegov vozni park.

I dok smo očekivali neki skuplji automobil, većinu nas je iznenadilo koliko je Zakerberg zapravo skorman u vezi limenih ljubimaca na četiri točka.

Primera radi, sajt VN Express je ranije ove godine doneo priču da ga najviše možemo videti za volanom polovne Acure TSX ili kako smo poznavali ovaj automobil izvan Sjedinjenih Američkih Država pod imenom Honda Accord. Tokom poslednje dve decenije je takođe posedovao i Volkswagen GTI i Hondu Fit (u ostatku sveta poznatiji pod imenom Jazz), a 2022. godine je postavio fotogorafiju dva klasična primerka terenca po imenu Ford Bronco sa natpisom „njegov i njen“.

Verovatno najskuplji model u kolekciji je navodno Pagani Huayra. Kažemo „navodno“ zato što tvorac Facebooka nikada nije viđen za volanom ovog superautomobila, ali neki izvori kažu da je navodno izdvojio sumu od 1,4 miliona dolara pre desetak godina da bi ovaj egzotik završio u njegovoj garaži.


Zakerbergov vozni park je opet u centru pažnje pošto je četrdesetogodišnji Amerikanac ovih dana potvrdio šta zapravo svakodnevno vozi. I izjava nas je sve sigurno iznenadila, pošto je reč o Cadillacovoj limuzini visokih performanci CT5-V Blackwing. Jedan od osnivača Hoonigana Brajan Skoto je pitao Zakerberga na društvenoj mreži o limenom ljubimcu, a ovaj je dogovorio „najviše vozim Cadillac CT5-V Blackwing ovih dana, ali drugih dana, neke druge automobile“.

Izdanje Blackwing je inače vrhunac ponude modela CT5 i pokreće ga 6,2-litarski benzinac sa osam cilindara. Razvija 668 konjskih snaga uz pomoć kompresora, a izbora menjača je sveden na šestostepeni manuelni i desetostepeni automatski. Ubrzanje od nule do 100 km/h traje oko 3,4 sekunde, uz maksimalnu brzinu od preko 320 km/h. Nije nam poznato koji od dva spomenuta menjača je Zakerberg izabrao. Ovaj automobil inače košta oko 97 hiljada američkih dolara pre nego što mušterija krene da dodaje opcije.


Prestankom proizvodnje modela Dodge Charger, CT5-V Blackwing je jedan od poslednjih tradicionalnih američkih limuzina sa glomaznim motorima i s dosta snage. Štaviše, CT5 i njegov manji brat CT4 su zapravo jedini američki automobili sa četvoro vrata koje možete da kupite kao nov u vreme pisanja ove priče, mada se spomenuti Charger vraća u novom izdanju na proleće.

A Zakerberg potvrđuje da verovatno nije bezdušni robot kako ga mnogi opisiju i da njegovim venama ipak teče krv. Ko zna, nakon ove pohvale da ipak ima ukusa za automobile – možda Facebook prestane da nam briše priče sa ove društvene mreže kao što to ovi intelektualci standardno rade u poslednje vreme…

AutoRepublika

(51)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Sigurno vozi verziju sa 6MT 😀