1. Home
  2. Vesti
  3. Amerikanci „poludeli“ za Volkswagenovim kečapom
Amerikanci „poludeli“ za Volkswagenovim kečapom
2

Amerikanci „poludeli“ za Volkswagenovim kečapom

663
2
Podelite sa prijateljima:

Grupacija Volkswagen se bori za Toyoton za titulu najvećeg automobilskog proizvođača na svetu (mereno obimom prodaje), pa je za očekivati da je bestseler firme neki proizvod na četiri točka. Ali, tako nešto zapravo nije slučaj, pošto je najprodavaniji artikal Volkswagena na svetu, iznenađujuće stigao u obličju kobasice.

Čelnici nemačkog giganta su nudili hranu zaposlenima u kompaniji, još od kada je firma osnovana krajem tridesetih godina prošlog veka, da bi 1973. godine, neko zaključio da bi bilo efikasnije i jeftinije proizvoditi kobasice u sopstvenoj fabrici umesto kupovati ih od dobavljača. Ovaj potez se toliko isplatio, da su spomenute kobasice vremenom puštene i u slobodnu prodaju, i takav trend traje do današnjeg dana.


A šta najbolje ide s kobasicama kada ih jedete? Pa naravno – kečap. Volkswagen je i tu našao rešenje, pošto je sredinom devedesetih godina prošlog veka počeo da proizvodi i kečap, ponovo, najpre za zaposlene, a onda su ovi proizvodi stigli i u slobodnu prodaju. Međutim, za razliku od kobasica, kečap su mogli da kupe samo oni koji žive u Evropi. Volkswagen je želeo da testira kako se ova hrana dopada i Amerikancima, a znajući da ispred sebe ima giganta u vidu firme Heinz, koja je inače sinonim za kečap „preko bare“, odlučio je da ga besplatno raspodeli.

Kečap nosi ime Gewürz Ketchup Brand i čak ima i svoj serijski broj kao što je slučaj kod automobila, a u ovom slučaju iznosi ZDK-259-101. Pored želje da testira američko tržište, Volkswagen je odlučio da ga ponudi i iz još jednog razloga, a to je proslava 75 godina poslovanja „preko bare“.

Medijima se obratila Rejčel Zaluzek, inače predsednica američke divizije pod imenom Volkswagen u Americi, i izjavila da Volkswagen ove godine slavi mnogo više od same prodaje automobila. Fokus je na pričama, sećanjima i strasti koje povezuju Volkswagenove vlasnike, a kako bolje podeliti takve doživljaje osim uz kobasice i kečap. Neko će sigurno reći „radije bi uz pivo“, ali šta je tu je.

Kečap je postao dostupan preko sajta DriverGear i svi koji su želeli svoju flašu od pola litra su morali da popune formular, a proizvod bi im zatim bio isporučen na kućnu adresu. Nije poznato koliko je flaša napravljeno i ponuđeno, ali iz Volkswagena kažu da je celokupna zaliha naručena za manje od jednog dana.


Kao što smo spomenuli, uz kobasice sa kečapom najbolje ide pivo, pa nas neće iznenaditi ako Volkswagen krene i sa takvom proizvodnjom. U ovom momentu nas zapravo ništa više ne može iznenaditi, a što bi bilo povezano s najvećim nemačkim (zapravo evropskim) automobilskim proizvođačem…

AutoRepublika

(663)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Milan Grozdanović

Zoki je kao veliku ljubitelj narodne marke bio medj prvima koji su porucili kecap 😃

Yankee

Nisam znao da ga nude sve dok sve vec nije „rasprodato“. Inace bi sigurno narucio, cisto da probam.