1. Home
  2. Vesti
  3. Reportaža
  4. Šef Stellantisa Karloš Tavareš privatno vozi Nissanovu Navaru
Šef Stellantisa Karloš Tavareš privatno vozi Nissanovu Navaru
7

Šef Stellantisa Karloš Tavareš privatno vozi Nissanovu Navaru

278
7
Podelite sa prijateljima:

Karloš Tavareš, „supreme leader“ Stellantisa, bio je specijalni gost emisije Turbo na M6, u nedelju, 22. septembra 2024. Ideja je bila da se Portugalac predstavi u novom svetlu.

Zbog toga je sastanak zakazan za njegovu postoj(e)binu 😀 , u dolini Duera, regionu gde on poseduje vinograd. Naravno, očekivano nije bio odeven odelom i kravaom. S druge strane, ono što je sigurno iznenadilo mnoge jeste njegov dolazak za volanom Nissana Navare. Čak ni naše kolege novinari Dominik Šapat (M6) i Kristof Buru (RTL), zaduženi za intervju, nisu mogli da sakriju svoje čuđenje govoreći o „neočekivanoj situaciji“. Među 15 brendova (uključujući Leapmotor) koji čine Stellantisovu galaksiju, više njih nudi i pikapove.

Njihov broj je pet, mada je poslednji serija kamioneta a ne jedan model. Postoje dva iz Fiata (Strada i Toro), jedan od Jeepa (Gladiator), jedan od Peugeota ​​(Landtrek) i Ram (1500, 2500…).

Međutim, većina njih nije zvanično distribuirana u Evropi. Fiat i Peugeot su rezervisani za „egzotična“ tržišta (Afrika, Južna Amerika…). Ram je dostupan u Severnoj Americi. Na Starom kontinentu ga nudi samo nekoliko nezavisnih uvoznika. U Francuskoj se nude novi primerci sa cenom od najmanje 70.000 evra uključujući porez. Međutim, u vreme kada je Stellantis već uveliko krenuo sa prelaskom na električni pogon, mnogi nisu sigurni da je vožnja dobrog velikog V8 benzinca politički korektna.

Dakle, ostaje Jeep Gladiator. Ovaj impozantni pikap izveden od legendarnog Wranglera je brend zvanično distribuirao u Evropi od 2021. do kraja 2023. Ali brza poseta veb stranici Jeep Portugal pokazuje da još uvek postoji nekoliko novih primeraka verzije Final Edition. U ponudi su od 86.800 evra. Kao vešt pregovarač kakav jeste, Karloš Tavareš bi sigurno trebalo da dobije lep popust. Ovo bi nesumnjivo bilo više korporativno od vožnje konkurentskog vozila.

Osim ako je Nissan Navara (proglašen je za pikap 2016. godine) nostalgičan izbor. Jer, podsetimo se da je portugalski lider pre nego što je preuzeo uzde PSA 2014, a potom Stellantisovih 2021, dugo radio u okviru alijanse Renault-Nissan.

AutoRepublika

(278)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Sreća pa nema onu generaciju Navare koja se zbog rdjanja šasije prosto samo prepolovi.
Ali, zaista jeste bruka. Uvreda za sve kupce vozila Stellantisa. I znak nelojalnosti prema grupaciji na čijem je čelu. Da se ja pitam, samo za ovo bi pravolinijski dobio šut-kartu.

Matori

Ide se čoveku u penziju.

MRN

Ovo mu je možda dobar način da ode u „prevremenu“ 😊

Laki

👍👍

BB

Pa zato se i zove Navara, svako malo je ponovo navariš 😂🤣

J4ZZ3R

Zaboravili ste da je čovek bio broj 2 u Reno Nissanu i verovatno je jadničak ovaj Nissan dobio na poklon tada i sada mu prosto neprijatno što niko iz Stellantisa da mu pokloni nešto slično.
Da li negde pročitah da je prošle godine sa bonusima „zaradio“ 36 miliona eura?