1. Home
  2. Prezentacije
  3. Jeep Wrangler ažuriran za modelnu 2025. godinu
Jeep Wrangler ažuriran za modelnu 2025. godinu
2

Jeep Wrangler ažuriran za modelnu 2025. godinu

91
2
Podelite sa prijateljima:

Marka Jeep je trenutno deo automobilskog giganta Stellantisa. Proizvodnja Wranglera počela je davne 1986. i tokom proteklih godina, tri generacije su predstavljene.

Trenutna četvrta generacija (serija JL) debitovala je 2017, a ažurirana je 2023. godine, a sad je kompanija predstavila terenca za modelnu 2025. godinu.

Wrangler je osvežen brojnim novim karakteristikama. Neki od njih znače kraj ere „stare škole“.

Na primer, proizvođač je konačno napustio mehaničke podizače prozora koji su ranije bili u početnim paketima opremee, a električni podizači prozora i centralno zaključavanje bili su dostupni samo u nivou opreme Sport S i više, sada su uključeni u sve nivoe opreme, uključujući i osnovnu.

Lista ažuriranja za SUV takođe uključuje novu maslinasto-sivu boju karoserije, nazvanu „’41“.

Pored toga, Wrangler je dobio novi aktivni sistem unutrašnje ventilacije, koji uključuje funkciju ventilacije pre ulaska u automobil pomoću mobilne aplikacije.

Jedna od glavnih promena u Wrangleru za 2025. je povezana sa pogonskim sistemima.

Dakle, sada motor Pentastar V6 od 289 konjskih snaga zapremine 3,6 litara, kojim je terenac opremljen, trebalo bi da ima samo šestostepeni manuelni menjač, iako se ranije nudio i sa osmostepenim automatskim.

Automatski menjač je sada dostupan samo sa dvolitarskim turbo motorom sa četiri cilindra koji je deo hibridnog sistema Jeepa Wranglera 4xe, a automatski menjač je takođe dostupan sa 6,4-litarskim V8 motorom Hemi koji pokreće Rubicon 392.

Zanimljivo , takozvano „oproštajno“ specijalno izdanje 392 Final Edition takođe je ušlo u ponudu za modelsku 2025. godinu.

S obzirom na novu opremu koju ima bazna verzija, povećanje cene nije iznenađujuće: sada Wrangler Sport košta 34.585 dolara, što je 695 dolara više od prethodne verzije. Modifikacija Sport S sa troja vrata je dodala 100 dolara na cenu (sada košta 37.590 dolara), dok je verzija sa petoro vrata pojeftinila za 395 dolara (nova cena je 42.190 dolara). Cene za verziju Rubicon porasle su za 160 dolara (na 49.445 dolara i 53.945 dolara, respektivno).

Zvanični sajt još uvek ne navodi cene za sve verzije. Treba imati na umu i to da cena Wranglera Rubicona 392 Final Editiona za 2024. premašuje 100.000 dolara. Očekuje se da će verzija za 2025. model takođe zadržati šestocifrenu cenu.

Prošle godine, mediji su počeli da spekulišu o tome kakav će biti Wrangler sledeće generacije. Konkretno, očekuje se da će biti zasnovan na platformi STLA Frame u vlasništvu Stellantisa, a svoju tehnologiju će deliti sa kamionetom Ram 1500 REV.

AutoRepublika

(91)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Oduvek mi je bio privlačan, kao kratka verzija.

Matija

Najvaznije od svega jeste da i dalje lici na sebe! 🙂
Wrangler je za mene absolutna definicija terenskog automobila!

Mislim da bi Jeep napravio dobar posao kada bi napravio jednu seriju „radnicko-seljackih“ vozila, namenjenih iskljucivo radu a ne promenadi. To bi znacilo sledece: nula luksuza, samo ono sto doprinosi funkciji.