1. Home
  2. Vesti
  3. Povoljni krosover Hyundai Venue dobija „off-road“ verziju Adventure
Povoljni krosover Hyundai Venue dobija „off-road“ verziju Adventure
1

Povoljni krosover Hyundai Venue dobija „off-road“ verziju Adventure

85
1
Podelite sa prijateljima:

Kompaktni krosover Hyundai Venue je u prodaji od 2019, a potpuno je restilizovan 2022. godine. Ovo je globalni model, ali glavno tržište je Indija, gde se prodaju automobili lokalne proizvodnje.

Prema rezultatima prve polovine 2024. godine, Venue je među TOP-20 indijskih bestselera, ali potražnja opada. Tako je, prema informacijama lokalnih specijalizovanih medija, u ovoj zemlji od januara do juna prodato 58.715 jedinica, što je 7% manje nego u istom periodu 2023. Nova verzija osmišljena je da podstakne interesovanje za krosover: „off -road” Adventure Edition je predstavljen u Indiji.

Specijalni Venue razlikuje se od standardnog modela po produženom crnom dekoru. U ovoj boji su napravljene „ploče“ i amblem brenda na rešetki hladnjaka (hromirani su na običnom krosoveru), „zaštitni“ umeci na branicima, felnama, kućištima retrovizora, krovnim šinama i anteni.

Pored toga, vrata Venue Adventure ukrašena su impresivnijim – takođe crnim – preklopima. Sama karoserija može biti ofarbana u novi zeleni Ranger Khaki, kao i u crnu, belu ili sivu. Konačno, krosover ima crvene kočione čeljusti.

Unutra je crna plastika (standardni Venue ima svetle umetke) i crno-zeleni presvlake, plus metalni jastučići za pedale, specijalne prostirke i standardni video rekorder sa dvostrukom kamerom (druga je usmerena u kabinu).

Hyundai Venue Adventure Edition se nudi u nekoliko nivoa opreme. Na listi opreme su i šiber, multimedijalni sistem i kamera za pozadinu. Vrhunski ima tempomat i sistem upozorenja o napuštanju trake.

Specijalna verzija je dostupna samo sa benzinskim motorima, koji su prebačeni sa regularnog mesta: ovo je atmosferski 1.2 MPI (83 KS) u kombinaciji sa petostepenim manuelnim menjačem i turbo 1.0 T-GDI (120 KS), koji radi u tandemu sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dve spojnice. Standardni u Indiji takođe dolazi sa dizelom 1.5 CRDi (116 KS) i šestostepenim riučnim menjačem.

Pogon je uvek isključivo na prednje točkove.

Cena Venuea Adventure Editiona počinje od 1.014.700 rupija, što je oko 10.900 evra.

AutoRepublika

(85)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Ona reč „povoljni“ može slobodno da se briše iz naslova članka. Barem u odnosu na cene u Srbiji.