1. Home
  2. Life
  3. Novi patent prikazuje Teslin taze bežični punjač za baterije električnih automobila
Novi patent prikazuje Teslin taze bežični punjač za baterije električnih automobila

Novi patent prikazuje Teslin taze bežični punjač za baterije električnih automobila

89
0
Podelite sa prijateljima:

Da Tesla istražuje tehnologije oko bežičnog punjenja poznato je odavno. Tesla je to potvrdio tek krajem prošle godine. Tesla je to takođe demonstrirao sa slikom Tesle Modela S koji stoji na bežičnom punjaču.

Novi patentni dokumenti sada takođe otkrivaju da je Tesla patentirao niz različitih rešenja povezanih sa tehnologijom bežičnog punjenja. Nešto što će biti neophodno onog dana kada Tesla uspe da postigne potpuno samovozeće automobile. Ali to takođe može biti pogodna stvar za automobile koje kontroliše vozač.

Dokumenti otkrivaju ukupno četiri patenta. To uključuje sve, od regulacije temperature do osiguravanja da energija ne curi u druge izvore u blizini prostirke.

Najjasniji patent se bavi time kako će Tesla dizajnirati i izgraditi podlogu za bežično punjenje. Četvrti opisuje kako će Tesla moći dinamički da podesi zavojnice na ploči za punjenje tako da odgovaraju položaju vozila. Zavojnice se takođe mogu dinamički menjati kako bi se regulisao razvoj temperature tokom procesa punjenja.

Kada će Tesla lansirati rešenje za bežično punjenje ostaje da se vidi. Nijedno od do sada isporučenih Teslinih vozila nema podršku za bežično rešenje. Možda će nam Tesla nešto više reći 10. oktobra kada će Tesla predstaviti robot taksi i mnoge druge vesti.

AutoRepublika

(89)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments