1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Porsche Taycan Turbo S Celestial Jade je specijalno izdanje programa Sonderwunsch
Porsche Taycan Turbo S Celestial Jade je specijalno izdanje programa Sonderwunsch

Porsche Taycan Turbo S Celestial Jade je specijalno izdanje programa Sonderwunsch

52
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche nastavlja da razvija i proširuje svoj program Sonderwunsch, koji omogućava bogatim kupcima da zadovolje svoje najzahtevnije zahteve u pogledu dizajna i završne izrade Porscheovih automobila, novih i polovnih.

Porsche Taycan Turbo S Celestial Jade je još jedno remek-delo stručnjaka iz odeljenja Sonderwunsch, ali u ovom slučaju automobil nije napravljen za određenog kupca, već za aukciju koja će se održati sledeće godine – pre toga će automobil učestvovati u raznim događajima u jugoistočnoj Aziji, a premijera je održana juče u Singapuru.

Verzija Celestial Jade zasnovana je na restilizovanom standardnom Porscheu Taycanu Turbo S sa pogonskim sistemom sa dva motora (maksimalna kombinovana snaga je 952 KS i 1.110 Nm), sposobnom da ubrza do 100 km/h za 2,4 s i do maksimalnih 260 km/h.

Razvoj boje za specijalnu verziju trajao je godinu dana, a njeno ručno nanošenje na karoseriju trajalo je oko 80 sati, što, inače, nije tako dugo – Lamborghini je svoju jedinstvenu boju Huracan Sterrato Opera Unica nanosio više od 370 sati.

Jedinstvena boja Celestial Jade je gradijent dve inicijalno složene boje sa efektom Chromaflair (nešto između kameleona i sedefa) – Urban Bamboo (kombinacija svetlo zelene sa bogatom zlatno žutom) i Shifting Carbon (kombinacija crne, sive i tamno plave).

Boja karoserije se menja u zavisnosti od osvetljenja i ugla, odnosno čini se da živi sopstveni život zahvaljujući mikroskopskim aluminijumskim česticama prekrivenim providnom smolom. Generalno, izgleda kao da je karoserija automobila isklesana od žada – poludragog kamena popularnog u azijskim zemljama, a posebno u Kini.

Ključni i pojedinačni mali dekorativni elementi Porschea Taycana Turbo S Celestial Jadea su ofarbani u boju karoserije i takođe svetlucaju svim duginim bojama, a standardni sivi „Turbonite“ elementi na branicima, pragovima i točkovima zamenjeni su sličnim elementima napravljenim od ugljeničnih vlakana sa „Chromaflair“ efektom.

Unutrašnjost ovog Taycana presvučena je u dve boje kože: standardnu Slate Grey i englesko-zelenu iz specijalnog asortimana Leather to Sample programa Sonderwunsch.

Taycan Turbo S Celestial Jade takođe ima svoj amblem Lunma, stvorenja iz kineske mitologije sa telom konja i glavom zmaja. Taycan je svoje originalno ime pozajmio iz turskog, gde znači ždrebe, tako da konjski deo u amblemu nije preteran. Zmaj ukazuje na 2024. godinu, odnosno godinu Zelenog drvenog zmaja po kineskom kalendaru.

Generalno, sve se manje-više poklapa i po bojama i po temi. Amblem Lunma krasi pragove i naslone za glavu električnog automobila, a takođe se projektuje na tlo u predelu pragova kada su vrata otvorena.

Za koliko će se na kraju prodati Taycan Turbo S Celestial Jade, može se nagađati, ali je jasno da će cena biti nekoliko puta veća od originalnog Taycana Turbo S, koji trenutno košta od 209.900 evra u Nemačkoj.

AutoRepublika

(52)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments