1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota predstavlja ograničenu seriju GR Yarisa, proslavljajući svoj prvi uspeh na Svetskom reliju
Toyota predstavlja ograničenu seriju GR Yarisa, proslavljajući svoj prvi uspeh na Svetskom reliju
0

Toyota predstavlja ograničenu seriju GR Yarisa, proslavljajući svoj prvi uspeh na Svetskom reliju

65
0
Podelite sa prijateljima:

Ove godine Toyota obeležava 51 godinu od kada je prvi put dominirala na Svetskom reli šampionatu (WRC). Za slavlje je pripremio ograničeno izdanje modela GR Yaris, koji će biti dostupan samo na italijanskom tržištu.

Godina 1973. ima posebno značenje za automobilsku kompaniju Toyota, odnosno njenu trkačku diviziju Gazoo Racing. Upravo te godine je japanski proizvođač automobila prvi put osvojio WRC šampionat, što je odlučio da proslavi ograničenom serijom nabrijanog GR Yarisa.

Specijalno označeni GR Yaris TGR Italy Limited Edition ostavlja dobar prvi utisak svojim originalnim dizajnom, gde je jednostavna bela boja ukrašena crvenim prugama na bočnim stranama i haubi, dopunjena logotipima automobilske kompanije i divizije GR. Automobil takođe dobija kovane felne Heritage Gold od 18 inča sa gumama Pirelli P Zero Trofeo R i specijalne registarske tablice.

Motiv boje nije izabran slučajno. Ovo je referenca na reli automobil Corolla 1600 Coupe koji je pobedio na Reliju Press On Regardless u Mičigenu. Jedanaesta od trinaest trka šampionata 1973. vožena je po šljunku, a za volanom je bio Kanađanin Volter Bojs. Ukupno, Toyota je zauzela 10. mesto u šampionatu, pobedu je odneo brend Alpine-Renault.

Što se tiče tehnologije, sve je ostalo isto za novo ograničeno izdanje. Ispod haube je 1,6-litarski turbo motor sa tri cilindra koji je podešen na 280 konjskih snaga. Motor je uparen isključivo sa automatikom sa osam brzina i šalje snagu na sva četiri točka (pogon nazvan GR-Four).

Toyota GR Yaris TGR Italy namenjena je samo italijanskom tržištu. Prodaja će početi preko sajta proizvođača automobila 9. septembra. Svaki od 51 automobila košta od 67.500 evra, dok za avans treba 2.500 evra.

Početak isporuka automobila očekuje se do kraja godine. Pored samog automobila, kupci će dobiti i specijalnu navlaku za automobil, sportsku odeću Gazoo Racing i dve VIP ulaznice za sezonu TGR Italija 2025.

AutoRepublika

(65)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments