1. Home
  2. Vesti
  3. Mihael Lošeler postaje novi izvršni direktor Polestara
Mihael Lošeler postaje novi izvršni direktor Polestara
1

Mihael Lošeler postaje novi izvršni direktor Polestara

52
1
Podelite sa prijateljima:

Mihael Lošeler će 1. oktobra 2024. preuzeti ulogu generalnog direktora u Polestaru, brendu električnih automobila sa skandinavskim korenima. Lošeler je nasledio Tomasa Ingenlata, koji je bio izvršni direktor od osnivanja kompanije i koji je Polestar učinio relevantnim u segmentu premijum električnih automobila, kako proizvođač objašnjava u odgovarajućem saopštenju za štampu.

U budućnosti, Lošeler će svoje veliko iskustvo u automobilskoj industriji primeniti u upravljanju Polestarom. Prethodno je bio izvršni direktor kompanija Opel, VinFast i Nikola, gde se dokazao u vodećim kompanijama na visoko konkurentnim tržištima. Ova stručnost će se sada koristiti u Polestaru za dalje unapređenje brenda i proširenje njegovog globalnog prisustva na tržištu električnih automobila.

Sa Mihaelom Lošelerom, Polestar ima izvršnog direktora koji se zalaže za operativnu izvrsnost i inicijative za strateški rast. Vinfrid Valand, novi šef nadzornog odbora Polestara, naglašava Lošelerovu podobnost za ovaj zadatak: „Mihael Lošeler je idealna osoba da povede Polestar u novu eru“. Vahland posebno ističe Lošelerovo znanje o industriji i njegovu sposobnost da razvije konzistentnu strategiju proizvoda i ojača Polestarovu globalnu tržišnu poziciju.

Sam Lošeler je oduševljen novom ulogom. On vidi Polestar kao jedan od najinovativnijih brendova u oblasti električnih automobila i odlučan je da nastavi da širi brend. „Radujem se radu sa talentovanim timom u Polestaru i ubrzanju razvoja brenda“, kaže Lošeler.

Polestar, koji je počeo kao startap, pokazao je impresivan rast u kratkom vremenskom periodu. Pod vođstvom Tomasa Ingenlata, kompanija se razvila iz Volvoove performantne podmarke u nezavisni, globalni brend. Ova transformacija je uključivala uvođenje inovativnih modela kao što su Polestar 3 i Polestar 4 i proširenje proizvodnje na dva kontinenta. Vinfrid Valand hvali Ingenlatova dostignuća i opisuje transformaciju kao „jedinstvenu priču o uspehu“. Prema Valandu, Ingenlat je pretvorio Polestar u brend koji je inovativan i orijentisan na budućnost i koji se fokusira na dizajn, performanse i vrhunske kvalitete.

Tomas Ingenlat, odlazeći izvršni direktor, zadovoljan je postignutim. On ističe viziju električnog premijum brenda koju je Polestar uspeo da realizuje. „Učinili smo san o globalnom vrhunskom električnom brendu stvarnim“, kaže Ingenlat, zahvaljujući svima koji su bili deo ovog putovanja. Sa Mihaelom Lošelerom na čelu i iskusnim menadžerskim timom iza njega, Polestar se sada suočava sa novom fazom rasta i inovacija. Kompanija planira da dodatno proširi svoju poziciju na tržištu i postavi nove standarde za individualnu mobilnost budućnosti. Geely, Polestarov glavni investitor, ostaje posvećen nastavku podrške brendu.

AutoRepublika

(52)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Mihael Loseler je jedan od najlosijih menadzera u autoindustriji kojega znam! Nikada nista pozitivno nije ostavio iza sebe. Dugo godina je bio sef Opela i za sve to vreme nije uspeo da ga izvuce u pozitivno poslovanje. Sta ce on sada uspeti da uradi u Polestaru – verovatno ce ga gurnuti u jos vece gubitke! Pod rukovodstvom Tomasa Ingelata Polestar je uradio sve kako treba: izvrsna tehnika, perfektan dizajn ali i premijum cene! To sto je Polestar upao u minus jeste posledica kretanja na trzistu – smanjeno interesovanje za e-vozila. Sasvim je jasno da ni jedan proizvodjac danas ne moze… Pročitaj više »