1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Brabus dodatno tjunirao već tjunirani smart #3
Brabus dodatno tjunirao već tjunirani smart #3

Brabus dodatno tjunirao već tjunirani smart #3

85
0
Podelite sa prijateljima:

Smart i Brabus sarađuju više od dvadeset godina, a u početku se nije radilo o tjuniranju postojećih automobila, već o razvoju moćnih fabričkih verzija.

Smart je 2019. postao nemačko-kinesko zajedničko preduzeće između Daimlera i Geelyja, ali je bliska saradnja sa Brabusom ostala. Najmoćnije verzije električnih krosovera smarta #1 i smarta #3 sa pogonom na sve točkove imaju Brabusov indeks. Ali nemački studio je otišao dalje i predstavio dodatni program za podešavanje za ove automobile. Da se preciznije izrazimo – dupli Brabus.

Nadograđeni smart Brabus #1 je prikazan još u julu, a sada je predstavljen sličan smart Brabus #3. Program za podešavanje iliti tjuniranje uključuje spektakularan komplet dodataka za karoseriju sa poklopcima branika i pragova. Krma je ukrašena velikim spojlerom i difuzorom.

Mogu se „instalirati“ felne Monoblock Z prečnika 20 ili 21 inča (serijski smartovi imaju najviše 20 inča). Na raspolaganju su tri opcije pneumatika: Continental, Hankook ili Yokohama.

Unutrašnjost ima kombinovanu oblogu od kože, mikrovlakana i semiša, sa crvenim dekorom na instrument tabli i deflektorima za ventilaciju.

Brabusovi logotipi su se pojavili na volanu i naslonima za glavu. Koriste se i u dizajnu metalnih obloga pedala i pragova, kao i na patosnicama.

Ali tjuning nije dotaklo „elektrotehniku“. Već sa pokretne trake, Brabusove verzije imaju pogon na sva četiri točka sa dva motora: standardni smartov elektromotor snage 272 KS je ugrađen na zadnju osovinu, a dodatni motor od 156 KS je ugrađen na prednju.

Ukupna snaga sistema je 428 „konja“. Ovo omogućava električnom automobilu sa masom praznog vozila od 1.910 kg da ubrza do stotke za 3,7 s, ali je maksimalna brzina ograničena na 180 km/h. Trakciona baterija kapaciteta 66 kWh obezbeđuje domet od 415 km prema WLTP-u.

Vešanje ima drukčije opruge, sa kojima je klirens postao 35 mm manji, dok amortizeri ostaju standardni.

Paket dodataka se već može naručiti u Evropi, a set komponenti može biti raznolik. Originalni smart #3 Brabus u Nemačkoj košta od 51 hiljade evra.

AutoRepublika

(85)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments