1. Home
  2. Vesti
  3. AvtoVAZ je povećao preporučene cene za polovinu modela
AvtoVAZ je povećao preporučene cene za polovinu modela
0

AvtoVAZ je povećao preporučene cene za polovinu modela

118
0
Podelite sa prijateljima:

Ove godine AvtoVAZ je već podigao cene svojih automobila (poslednji put u maju), ali je sada došlo do ponovnog poskupljenja. Nove preporučene cene za Lade su objavljene na sajtu proizvođača. Međutim, nisu svi modeli i nivoi opreme postali skuplji.

Na primer, poskupljenja nisu uticala na porodicu Lade Largusa (od 1,66 miliona rubalja), koja se tek nedavno vratila na tržište. Prethodne cene su ostale za većinu varijanti Veste (od 1,51 miliona rubalja). Jedini izuzetak je bila vrhunska verzija Sportline: traži se dodatnih 17 hiljada rubalja za limuzinu (2,22 miliona rubalja) i 12 hiljada rubalja za karavan (2,39 miliona rubalja).

Trenutni Googleov kurs kaže da 1 evro vredi 98,87 rubalja, što se može zaokružiti na 100, stoga za cene u evrima možete samo pomeriti dve decimale u levo.

Poskupljenje nije uticalo na osnovnu verziju klasične Nive Legend: za nju i dalje traže 981 hiljada rubalja. Ali sve ostale opcije su porasle u ceni za 31 hiljadu rubalja. Slična situacija je i sa Grantom: osnovna limuzina je zadržala reklamnu cenu od 699.900 rubalja. Istovremeno, druge opcije sedana, kao i svi liftbekovi i karavani u svim nivoima opreme, „porasli su“ cenovno za 20 hiljada rubalja. A Grante u verzijama Sport i Sportline sada koštaju 25 hiljada rubalja više nego ranije. Najveći skok je vezan za Nivu Travel: 45 hiljada rubalja odjednom. Od sada, kompaktni SUV košta najmanje 1.314.000 rubalja.

Tako je prosečno povećanje cena za Lade iznosilo 25.600 rubalja (ili 1,9%). Rečeno je da je to povezano sa rizicima zbog inflacije. U tom kontekstu, šef AvtoVAZ-a Maksim Sokolov zalaže se za povećanje reciklažne naknade za automobile iz uvoza, što će ih dodatno poskupiti.

AutoRepublika

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments