1. Home
  2. Vesti
  3. Nova generacija Cadillaca XT5 prikazana u Kini
Nova generacija Cadillaca XT5 prikazana u Kini
1

Nova generacija Cadillaca XT5 prikazana u Kini

71
1
Podelite sa prijateljima:

Cadillac XT5 je prilično popularan u Kini. Na primer, prošle godine je tamo prodato 35 hiljada ovih automobila, dok je u SAD prodato samo 27 hiljada primeraka.

Stoga nije iznenađujuće što je početkom ove godine upravo kinesko homologaciono telo skinulo tajnost sa izgleda krosovera nove generacije. Sada su stigli zvanični podaci i slike.

Unutrašnjost novog XT5 je očekivano ujedinjena sa drugim modernim Cadillacima. Ima istu arhitekturu prednjeg panela sa jednim ekranom bez vrhova od 33 inča, koji je podeljen na zone za instrument tablu i multimedijski sistem. Kontrolna tabla klima uređaja je potpuno osetljiva na dodir.

Ostale karakteristike uključuju masivni dekorativni sloj na prednjem panelu, konturno osvetljenje u 126 boja i obloge sedišta od napa kože. Zapremina prtljažnika iza zadnjih sedišta je 653 litara.

Eksterijer novog XT5 je takođe napravljen u opštem stilu novih Cadillaca. Istovremeno, sudeći po proporcijama karoserije, otvorima vrata i obliku zastakljenja, novi krosover je postao evolucija prethodnog modela, a ne potpuno novi model.

Iako su ukupne dimenzije i dalje porasle: dužina – 4.888 mm (+75 mm), širina – 1.957 mm (+54 mm), visina – 1.694 mm (+8 mm). Međuosovinsko rastojanje je povećano sa 2.857 na 2.863 mm.

Jedini motor najavljen za Kinu je dvolitarski turbo četvorocilindraš LXH proizveden u zajedničkom preduzeću GM-SAIC, koji razvija 230 KS umesto 237 KS u prethodnom krosoveru. Pogon može biti prednji ili pogon na sva četiri točka, devetostepeni automatik je iz automobila prve generacije.

Atmosferski V6, koji je instaliran na XT5 za Ameriku, nije bio u kineskom asortimanu.

U Kini će se u bliskoj budućnosti održati puna premijera novog krosovera Cadillaca XT5, nakon čega će biti objavljene cene. Istovremeno, Kina se može ispostaviti kao jedino prodajno tržište za ovaj Cadillac! U svakom slučaju, na američkom tržištu, aktuelna prva generacija XT5 je već prebačena za narednu, 2025. modelsku godinu, a kompanija nije davala nikakve izjave o skoroj promeni generacije. U svojoj istorijskoj domovini u Americi, koncern GM je sve stavio na platformu električnih vozila Ultium.

Iako sa trenutnim trendom usporavanja prodaje automobila na baterije, planovi se mogu promeniti.

AutoRepublika

(71)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Interesantna je upadljiva slicnost sa novom Mazdom EZ6, slika dole:

comment image

Ko je ovde koga, pitanje je sad? Prednost bih dao Cadillacu jer se njegova maska pojavila na modelima od pre godinu-dve. Zbog ove slicnosti ne bih se odrekao nove Mazde jer je veoma lepa! 🙂

Izmenjeno 1 mesec pre od strane Matija