1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda bi mogla da predstavi Karoq RS?
Škoda bi mogla da predstavi Karoq RS?
1

Škoda bi mogla da predstavi Karoq RS?

103
1
Podelite sa prijateljima:

Kompaktni krosover Škoda Karoq se proizvodi od 2017. godine, u liniji brenda nalazi se između Kamiqa i Kodiaqa. Ažurirana verzija je predstavljena u decembru 2021. godine. U isto vreme, glasine da će ovaj krosover imati nabrijanu verziju sa dodatkom „RS“ u nazivu pojavile su se još 2017. godine. Takođe ih je podstakla činjenica da je razvoj Cupre Atece (češki i španski brend su deo nemačkog koncerna VW-a) već bio u toku.

Glasine su nastavile da se pojavljuju i periodično kruže, ali ih proizvođač nije potvrdio. Do sada takav automobil nije izašao na tržište, iako se sve može promeniti. Činjenica je da su nedavno objektivi fotošpijuna uhvatili „misterioznu probnu mazgu”, koja je poslata na letnja testiranja, sprovedena na javnim putevima u južnom delu Evrope, čije slike nećemo objavljivati zbog autorskih prava.

Testni prototip je baziran na aktuelnom Karoqu, a čak ni „najsportskija“ verzija modela – u sklopu Sportline – nema takve duple okrugle završetke izduvne cevi (par sa svake strane). Pored toga, test-mula je opremljena 19-inčnim aluminijskim felnama Machined R Sport, koje su u liniji Atece, a iza se vidi sportski kočioni sistem.

Očekuje se da razvoj Škode Karoqa RS neće biti skup projekat za češki brend, budući da koncern trenutno ima ne samo već pomenutu Cupru Atecu, već i Volkswagen T-Roc R. Svi terenci (uključujući i osnovne Karoqe) kreirani su na modularnoj platformi MQB A1.

Ako se ovom projektu zaista da zeleno svetlo, ispod haube ovog modela sa pogonom na sve točkove će se verovatno nalaziti dobro poznati dvolitarski četvorocilindrični benzinski motor TSI. Njegova snaga bi mogla biti 300 KS, a maksimalni obrtni moment je 400 Nm. U paru sa ovim motorom, najverovatnije će ponuditi sedmostepeni automatski menjač sa duplom spojnicom DSG.

Do sada nije bilo zvanične potvrde da Škoda zaista radi na friziranoj verziji Karoqa. Koliko će takav automobil koštati ako se ipak pojavi na evropskom tržištu, teško je predvideti. Treba imati na umu da je početna cena „jednostavnog“ Karoka na domaćem tržištu 679.900 čeških kruna (oko 27 hiljada evra).

AutoRepublika

(103)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Suviše je to star model i logično je da Škoda pokušava da mu u ovoj fazi tržišnog života održi glavu iznad vode uvodjenjem posebnih verzija.