1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuner iz Poljske je G Klasi dao još više retro izgled
Tjuner iz Poljske je G Klasi dao još više retro izgled

Tjuner iz Poljske je G Klasi dao još više retro izgled

161
1
Podelite sa prijateljima:

Terenski Mercedes iz radionice poljskog tjunera Carlexa u formi koncepta nudi moderni retro izgled koji će privući pažnju posebno u mondenskim odmaralištima. Zanimljiva je i široka paleta boja.

Mercedes-Benz G Klasa se proizvodi od 1979. godine, ali se njegov dizajn nije mnogo promenio tokom mnogih evolucija. Međutim, ugaoni oblici sa okruglim farovima i isturenim migavcima stvaraju ikoničnu siluetu, koju brojne specijalizovane radionice pokušavaju da učine posebnom raznim modifikacijama. Većina bira previše agresivan izgled, ali postoje izuzeci.

Jedna od njih je modifikacija jeste G Vintage poznatog poljskog proizvođača Carlex Designa, koja se, s druge strane, fokusira na stilski retro. Najnovija generacija G Klase se tako svojim izgledom i raznim dodacima vraća u sedamdesete.

Eksterijer impresionira novim dodacima, koji se sastoje od ugljeničnih i metalnih dodataka. Karoserija je dobila bogatu hromiranu oplatu, a nove felne od 20 inča sa retro poklopcima i belim bočnim stranama pojavljuju se u lukovima točkova. Trokraka zvezda se pomerila sa rešetke na haubu, kako i priliči Mercedesu.

Kabina je takođe pretrpela modifikacije, koja obećava presvlake u kombinaciji „vintage” kože i alkantare, dok je pod tovarnog prostora drven. Dostupne su tri kombinacije boja unutrašnjosti i devet originalnih kombinacija boja eksterijera.

Tjuner ne pominje obim tehničkih modifikacija, ali šasiju treba podići i proširiti radi boljih performansi. Automobil baziran na G63 trebalo bi da ponudi snagu od 805 KS, obrtni moment od 1.020 Nm i maksimalnu brzinu od 260 km/h.

Carlex ne pominje troškove ovih dodataka, ali će verovatno zavisiti od specifičnih zahteva svakog pojedinačnog kupca.

AutoRepublika

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Nisam odusevljen.