1. Home
  2. Vesti
  3. BMW odustaje od X3 M?
BMW odustaje od X3 M?
1

BMW odustaje od X3 M?

450
1
Podelite sa prijateljima:

Istorija BMW-a X3 počela je 2003. godine i od tada je model predstavljen u četiri generacije. Aktuelni krosover (fabrički indeks – G45) je debitovao pre mesec dana. Poznato je da će krenuti u prodaju u četvrtom kvartalu ove godine, početna cena u Evropi biće 57.900 evra.

Prethodnik je imao nabrijanu verziju sa dodatkom slova M imenu, ali novi BMW X3, koji je pripremila sportska divizija bavarske kompanije, možda neće imati takvu verziju. BMW Blog prenosi da bi se brend mogao osloboditi verzije M „iks-trojke“. Još nema zvanične potvrde ove informacije.

Ako BMW X3 M napusti asortiman modela, najsportskija i najsnažnija verzija trenutnog krosovera biće aktuelna vrhunska verzija X3 M50 xDrive. Opremljen je trolitarskim benzinskim turbo „šestakom“, čija je snaga 381 KS, a maksimalni obrtni moment jeste 540 Nm. Ovaj motor radi u tandemu sa starter generatorom (18 KS, 200 Nm); ukupna snaga je 398 KS (580 Nm). Ovom automobilu je potrebno 4,6 sekundi da ubrza od nule do stotine, maksimalna brzina mu je 250 km/h.

Izvori BMW Bloga sugerišu da će se najjača verzija pojaviti u budućem iX3. Podsetimo, reč je o potpuno električnoj verziji X3, koja se pojavila 2020. godine. Ovaj model će u budućnosti menjati generaciju, dok se očekuje da će vizuelno biti manje sličan verziji sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Pretpostavlja se da će novi model biti kreiran na osnovu koncepta BMW-a Vision Neue Klasse X-a, prikazanog u martu ove godine.

Ova verzija (ako se projektu zaista da „zeleno svetlo”) najverovatnije će se zvati BMW iX3 M. Prema preliminarnim podacima, snaga potpuno električne verzije će premašiti 600 KS. Ranije je bavarska kompanija napomenula da će svi modeli nove „zelene” porodice dobiti električnu tehnologiju eDrive šeste generacije sa arhitekturom od 800 volti, detalji će biti poznati kasnije.

AutoRepublika

(450)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

To je ta „ekološka savremenost“.