1. Home
  2. Vesti
  3. Togg „napada“ Evropu modelima T10X i T8X
Togg „napada“ Evropu modelima T10X i T8X
3

Togg „napada“ Evropu modelima T10X i T8X

170
3
Podelite sa prijateljima:

Turski automobilski brend Togg je najavio da će krajem godine početi s prijemom porudžbina za evropskog tržište, a koje se tiču čisto električnog SUV-a iz segmenta C. Radi se o modelu po imenu T10X. Togg je nedavno proslavio šestu godišnjicu poslovanja, i od početka se  etablirao kao vodeći proizvođač električnih automobila u Turskoj. Perjanični model kompanije, ovaj o kom pričamo (T10X), po prvi put je predstavljen tokom 2019. godine.

Turski Togg je tokom 2021. godine počeo da širi svoje prisustvo na Evropu, počevši s otvaranjem filijale u Nemačkoj. To je bio prvi korak ka lansiranju električnih automobila iz Turske na tamošnjem tržištu i u ostatku Evrope. Kompanija želi da iskoristi širok portfelj električnih automobila, kako bi stekla uporište na međunarodnom tržištu.

Pored SUV-a iz segmenta C, azijski Togg razvija i druge modele. Električna limuzina T10F, koja stiže u obliku fastbeka odgovara modernim trendovima u oblasti dizajna, kao i pretpostavljenim željama kupaca. Prve prednarudžbine u Turskoj se očekuju krajem 2024. godine, uz obećanje proizvođača u pogledu isporuke, negde tokom sledeće godine. Kompanija takođe planira da lansira SUV iz segmenta B, T8X, a za koji se očekuje da će po prvi put biti predstavljen sledeće godine.

Togg je tokom maja dodatno proširio tržišno liderstvo na rodnoj grudi. Tada je prodato više od 4 hiljade jedinica, na koji način je nadmašen najbližeg konkurenta, i to za više od 3,5 hiljada jedinica. Prema podacima Turske automobilske asocijacije (ODMD), Togg je u maju imao 56,33% tržišnog udela u sektoru električnih automobila. Ali, ako bismo analizirali situaciju u periodu koji obuhvata prvih pet meseci 2024. godine, zaključujemo da je tržišno učešće Togga, od januara do kraja maja iznosilo 41%, sa ukupno prodatih više od 11,2 hiljada jedinica.

AutoRepublika

(170)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Cuore sportivo

Pošto čitam izvjestaje svakog mjeseca sa svih trzista, mogu vam reći da je jedino Renault Clio bio ispred togg T10X što se tiče modela za maj. Ide togg ko halva. Ne znam što to ne napisaše ti što su pisali ovu vijest

S mile

Niko ne spomenu ni da su automobili u Turskoj veoma skupi. Skoro upoznadoh srpskog zeta, turcina. Gleda da kupi Ford Mondeo, benzinac. Kod nas polovan oko 10 K eur, a u Turskoj bese duplo vise. Opasno je Turska oplela po dazbinama za automobile

BB

Ima li kakva slika tog Togg? 😜