1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Montaža Exeedovog krosovera uskoro počinje u bivšoj fabrici Mercedes-Benza u Rusiji?
Montaža Exeedovog krosovera uskoro počinje u bivšoj fabrici Mercedes-Benza u Rusiji?

Montaža Exeedovog krosovera uskoro počinje u bivšoj fabrici Mercedes-Benza u Rusiji?

1.22K
0
Podelite sa prijateljima:

Marka Mercedes-Benz je prestala da proizvodi automobile u fabrici u Moskovskoj oblasti u proleće 2022. zbog početka rata sa Ukrajinom. Ranije su sa proizvodne trake silazili E Klasa, GLC, GLE i GLS.

Grupa kompanija Avtodom postala je novi vlasnik ruske imovine nemačke kompanije; posao je završen u aprilu prošle godine. Kao rezultat toga, prodavac automobila je postao vlasnik ne samo preduzeća u Esipovu, već i zvaničnog ruskog distributera, korporativne banke i lokalne lizing filijale. Prema dogovoru, Mercedes ima pravo da otkupi ruski posao po tržišnoj ceni u narednih nekoliko godina.

Početkom ove godine postalo je poznato da novi vlasnik Moskovske fabrike automobila namerava da sastavi do 30 hiljada automobila do kraja ove godine. Istina, partner Avtodoma još uvek nije zvanično otkriven. Prema pisanju Komersanta, njegovu ulogu će igrati kineska kompanija Chery, koja je vlasnik marke Exeed.

Treba napomenuti da su automobili ove marke, koji spadaju u premijum segment, zastupljeni i na ruskom tržištu. Dakle, sada lokalna linija uključuje krosover-kupe RX, kao i dve verzije krosovera VX, TXL i LX. Za sada se ovi automobili uvoze u Rusku Federaciju.

Prema izvorima, uskoro će početi serijska proizvodnja velikog krosovera Exeeda VX-a na montažnoj traci fabrike u Esipovu. Takođe se navodi da je početak proizvodnje SUV-a zakazan za naredni mesec, a isporuka prve serije lokalno sklopljenih automobila dilerima zakazana je za avgust.

Kolika će biti cena lokalno montiranog Exeeda VX-a još uvek nije poznato. Prema zvaničnom ruskom sajtu marke, sadašnji krosover se može kupiti za najmanje 4.190.000 rubalja (44,3 hiljade evra), a za ažuriranu verziju VX-a traže najmanje 5.700.000 rubalja (60,3 hiljade evra).

Prema pisanju medija, u okviru sklapanja ugovora, Avtodom će dobiti nagradu za svaki sklopljeni automobil. Očekuje se da će ta suma varirati od 450 do 500 evra po kompletu vozila. Očekuje se da će proizvodnja drugog modela na nekadašnjoj lokaciji Mercedes-Benza početi u februaru naredne godine. Verovatno će njegovu ulogu odigrati i krosover Exeed TXL.

Prema rečima generalnog direktora Avtodoma Andreja Olhovskog, već su postignuti dogovori o nekoliko „paralelnih projekata u vezi sa razvojem fabrike“. On je dodao da na listi partnera nije samo grupa Chery, ali šef ruske kompanije nije govorio o drugima. Takođe je napomenuo da će kompanija u budućnosti istovremeno proizvoditi od četiri do šest modela.

Ranije je saopšteno da ruski proizvođač namerava da preuzme obaveze za lokalizaciju neke od komponenti automobila u okviru posebnog investicionog ugovora sa Ministarstvom industrije i trgovine Ruske Federacije. Kompanija planira da se fokusira na elektronske komponente, kao i na delove za sisteme upravljanja. Lista uključuje vešanje, sistem pasivne bezbednosti i još mnogo toga.

AutoRepublika

(1220)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments