1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Bentley je predstavio specijalne turkofilne verzije Bentayge, Continentala GT-a i Flying Spura
Bentley je predstavio specijalne turkofilne verzije Bentayge, Continentala GT-a i Flying Spura

Bentley je predstavio specijalne turkofilne verzije Bentayge, Continentala GT-a i Flying Spura

163
1
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka je prošlog proleća malo ažurirala Flying Spur i Continental GT (potonji će u veoma bliskoj budućnosti proživeti smenu generacija). Aktuelna Bentayga je podvrgnuta restilizaciji u leto 2020, a verzija sa dužim međuosovinskim rastojanjem pojavila se u maju 2022, a hibrid je poslednju modernizaciju prošao u septembru iste godine.

Sada je Bentley predstavio specijalne verzije nazvane Bentley Istanbul Editions za tri navedena modela.

Automobili uključeni u ograničeno izdanje kolekcije Bentley Mulliner Istanbul Silhouette biće ponuđeni kod zastupnika britanske marke u Istanbulu.

Karoserije Bentayge, Continentala GT-a i Flying Spura imaju tamnu safirnu nijansu, pored toga, eksterijer je upotpunjen mnogim hromiranim elementima.

Unutrašnjost sadrži ukrasne detalje azurne boje, uključujući vez na sedištima koji prikazuju znamenitosti Istanbula. Dakle, dizajn uključuje reference na Devojačku kulu, Plavu džamiju, kulu Galata i mostove preko Bosfora.

Unutrašnjost, napravljena u skladu sa stilom Mulliner, bila je ukrašena umecima od skupog drveta i kamena, a na bočnim pragovima su se pojavile posebne metalne obloge.

Modeli ograničene kolekcije Bentley Mulliner Istanbul Silhouette zasnovani su na „mirnom“ dizajnu Azure. Svi navedeni automobili opremljeni su četvorolitarskim V8 biturbo motorom.

Inače, u budućnosti će ovaj motor raditi kao deo plug-in hibridne instalacije koju će dobiti sledeća generacija Continentala GT-a, koja se sprema za debi.

Bentley Mulliner Istanbul Silhouette će debitovati pre kraja ovog meseca.

Cene za specijalne verzije Bentayge, Continentala GT-a i Flying Spura nisu objavljene. Osim toga, kompanija nije saopštila koliko će tačno primeraka biti proizvedeno.

U međuvremenu, britanski proizvođač nastavlja da razvija novu generaciju kupea Continentala GT-a.

Sredinom prošlog meseca kompanija je objavila prve slike prototipa budućeg novog modela koje pokazuju kamuflirani automobil koji prolazi testove na putu.

Za sada, Bentley čuva izgled novog kupea u tajnosti, ali neće se dugo čekati pošto premijera novog modela sledi pre kraja ovog meseca.

AutoRepublika

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Jesu li imali Bentley Vatikan Edition, ili je Istambul poveo sa golom razlike 😉