1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. BMW i Northvolt redefinišu vezu nakon što Skandinavci nisu bili u stanju da ispune bračne dužnosti
BMW i Northvolt redefinišu vezu nakon što Skandinavci nisu bili u stanju da ispune bračne dužnosti

BMW i Northvolt redefinišu vezu nakon što Skandinavci nisu bili u stanju da ispune bračne dužnosti

100
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka automobilsko-motociklistička grupacija BMW je u julu 2020. godine potpisala, dve milijarde američkih dolara vredan ugovor s baterijskom kompanijom Northvolt. Tim sporazumom je bila predviđena isporuka baterijskih ćelija ka bavarskom konglomeratu, ali je sada došlo do raskida istog, mada će se saradnja dve strane nastaviti.

Čuveni Reuters je preneo izveštaje germanskih medija, u kojima se ističe da je BMW krajem prošle nedelje, u dogovoru s Northvoltom odlučio da se fokusira na razvoj baterijskih ćelija nove generacije. U isto vreme, „grupa BMW nastavlja da ispoljava snažno interesovanje za uspostavljanje visoko efikasnog proizvođača kružnih i održivih baterijskih ćelija.“

Nemačka poslovna publikacija Manager Magazin je ranije izvestila da Northvolt nije bio u mogućnosti da, na vreme isporuči poručeni kontingent baterija, a kako je specificirano u dugoročnom ugovoru o snabdevanju. Proizvođač baterijskih ćelija očigledno kasni dve godine sa ugovorenim obavezama u vidu isporuka.

Grupa BMW je naručila Northvoltove ćelije za novu paletu elektrificiranih modela, uključujući iX i i4, i kao rezultat kašnjenja u njihovoj isporuci bila je prinuđena da sklopi paralelni ugovor sa Samsungom SDI-jem.

Uprkos trenutnim problemima sa isporukom ćelija, BMW i Northvolt će nastaviti da rade zajedno, a bavarski proizvođač očekuje novu generaciju baterija za model iz očekivane porodice po imenu „Neue Klasse“.

Northvolt je 20. juna objavio da revidira ranije usvojene planove vezane za izgradnju novpg fabričkog kompleksa u Borlangeu, koji je lociran u središnjoj Švedskoj. Baterijske ćelije za električna vozila iz palete BMW-a po imenu Neue Klasse, bi trebalo da se proizvode se u fabrici Northvolta u Hejdeu, odnosno u severnoj Nemačkoj.

AutoRepublika

(100)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments