1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Hertz je u potpunosti srozao cene Teslinih polovnjaka
Hertz je u potpunosti srozao cene Teslinih polovnjaka

Hertz je u potpunosti srozao cene Teslinih polovnjaka

281
1
Podelite sa prijateljima:

Prošle su oko tri godine od kada je nekadašnji gigant za iznamljivanje automobila pod imenom Hertz najavio da će potrošiti čak 4,2 milijarde dolara da kupi 100 hiljada Teslinih četvorotočkaša. Firma je planirala da 25% svih dostupnih vozila za iznajmljivanje budu na struju, čime bi svakako bili jedan od lidera u toj branši, ali nije trebalo da prođe dugo vremena pre nego što su nastali problemi. Hertz će se kasnije žaliti kako je teško dobiti rezervne delove za električne automobile i da mušterije jednostavno nisu previše zainteresovani za njih.

Ruku na srce, nije pomoglo ni to što je firma naručila sve Tesle u baznoj konfiguraciji sa autonomijom od tek 480 kilometara, a Hertz se često nalazio na optuženičkoj klupi zbog čestih skandala. Najveći od njih je onaj da su prijavljivali lažne krađe policijskim snagama, iako su u većini slučajeva greške pravili zaposleni koji nisu popunili potrebnu dokumentaciju.

Kao logično rešenje da se izvuče iz finansijske krize, Hertz je odlučio da se reši velikog broja vozila i na taj način povrati deo novca sa promašene investicije. Na zvaničnom sajtu firme se mogu pronaći primerci iz 2022. i 2023. godine sa oko 65 hiljada kilometara na satu za „samo“ 25 hiljada dolara. Oni automobili sa duplom kilometražom su jeftiniji za oko pet hiljada „zelembaća“. Svi navedeni četvorotočkaši stižu sa fabričkom garancijom u trajanju od godinu dana ili 19.200 kilometara (zavisno šta pre istekne), a Hertz takođe pruža opciju da se automobil vrati u roku od 30 dana ukoliko mušterija nije zadovoljna kupovinom.

Staro pravilo potražnje i ponude kaže da kada kupujete na veliko, samim tim dobijate i poveće popuste. U prevodu na neki jednostavniji jezik, Hertz nije platio ni približno 40.630 dolara po vozilu koliko je inače fabrička cena Modela 3. Samim tim, ova firma za iznajmljivanje vozila je u mogućnosti i da ih proda po cenama nižim od realne vrednosti, ali na taj način su najviše oštećeni privatni kupci čiji su četvorotočkaši odjednom izgubili na vrednosti. Ovo je ujedno razlog zašto mnogobrojni automobilski brendovi ne žele flotnu prodaju jer ona u velikoj meri šteti imidžu kompanije, a sada na listu možemo da dodamo i Teslu.

Ne sumnjamo da u celoj priči ima i dosta veoma zadovoljnih osoba koje će sada biti u stanju da kupe gotovo novi automobil na struju za delić cene koliko bi inače platili…

AutoRepublika

(281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Pitanje je Da li će se prodavati po tim cenama, mada su po meni fantastične. Za 20K eur se kupuje B segment.