1. Home
  2. Vesti
  3. Doviđenja Peugeotima 3008 i 5008 druge generacije
Doviđenja Peugeotima 3008 i 5008 druge generacije
5

Doviđenja Peugeotima 3008 i 5008 druge generacije

13.80K
5
Podelite sa prijateljima:

Peugeot završava proizvodnju druge generacije 3008 i povlači određene verzije 5008 iz svog kataloga, čiji će poslednji primerci biti sastavljeni na jesen ove godine. Fabrika u Sošou se priprema za naslednike.

Peugeot 3008 i 5008 druge generacije, pušteni na tržište 2016. i 2017. godine, spremaju se za odlazak u „večna lovišta“ kako bi ustupili mesto svojim naslednicima na proizvodnim trakama. Veoma slični po stilu, kompaktni krosover i njegova alternativa sa sedam sedišta označili su prekretnicu za Peugeot.

Neki su bili nezadovoljni time što su modeli druge generacije postali pravi krosoveri, dok su prve generacije bile povišeni minivenovi. U suštini, 3008 i 5008 druge serije su predstavljali estetsku obnovu marke pod vođstvom dizajnera Žila Vidala, koji danas radi u Renaultu.

Dva „lava“ su postigli ogroman uspeh, proizvodivši se u Francuskoj, ali i u Kini i Maleziji, a plus je vršena montaža poluproizvedenih modela na nekoliko lokacija u Africi.

Prema rečima naših kolega iz France Bleua, izrada poslednjeg Peugeota ​​3008 II počela je 27. maja u Sošou, ali je morala da bude prekinuta zbog problema sa snabdevanjem delovima. Njegovo puštanje iz fabrike sada je zakazano za 5. jun i biće 1.388.163. primerak ove generacije. Proizvodnja novog Peugeota ​​3008 (P64) će tada moći da se poveća, posebno kroz uvođenje njegove plug-in hibridne varijante pored mikro-hibridne i električne verzije.

Peugeot 5008 II se proizvodi u istim fabrikama kao i 3008, ali i u Renu. Njegova proizvodnja postepeno prestaje. Prema našim informacijama, više ga nije moguće naručiti sa motorom 1.2 Hybrid 136. Poslednji primerak modela mora da napusti proizvodne trake krajem septembra ove godine. Novi 5008 (P74) će se proizvoditi isključivo u Sošou, a svoje motore će deliti sa 3008 III. Prema našim informacijama, biće dostupan za naručivanje početkom leta za isporuku od sledećeg oktobra.

AutoRepublika

(13803)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Neki su bili nezadovoljni time što su modeli druge generacije postali pravi krosoveri, dok su prve generacije bile povišeni minivenovi.“

Taj sam. U odnosu na 5008. I danas.

BB

I onda oni ga naprave sledeći kao kupe SUV….

MRN

Ma, neka se slobodno nose u tri lepe majčine sa svojim „napretkom“ kroz naslednike prve generacije 5008.

Mustang

a zato reno danas pravi atraktivna auta

Zoca

Od ova dva modela mislim da je Skida sa Kodiakom imala bolju prodaju .Sada je novi 5008 42 000 u Nemackoj sa 1.2 mhev i 136.i preko 1700 kg .VW sa 150 KS i 1.5 po meni razumnija koncepcija.