1. Home
  2. Vesti
  3. Radar u Holandiji poklekao pred prevelikim brojem prebrzih vozača
Radar u Holandiji poklekao pred prevelikim brojem prebrzih vozača
1

Radar u Holandiji poklekao pred prevelikim brojem prebrzih vozača

12.34K
1
Podelite sa prijateljima:

U Holandiji se pokvarila kamera za kontrolu brzine jer je obiman broj prekršaja postao prevelik, čak i za integrisani kompjuterski program. Međutim, vlasti očigledno dele deo krivice za nemili epilog, i shodno tome reaguju samokritično.

Radarska klopka postavljena za vozače, na lokaciji ispred gradilišta autoputa u Roterdamu, prestala je da funkcioniše zbog velikog broja vozača automobila zatečenih u prebrzoj vožnji na toj deonici. „Ukupan broj registrovanih prekršaja zakonskih odredbi se približavao cifri od čak  deset hiljada na dan“, rekao je portparol kancelarije javnog tužilaštva u holandskom lučkom gradu za nemačku televiziju RTL.

Verovatno ste, kao i mi, pomislili kako je teško da bi se problem mogao javiti u učestalosti potrebe za kreacijom dokumentacionih slika koje nastaju u trenutku prekoračenja, i to zaista i nije predstavljalo problem za mobilnu kameru za kontrolu brzine. Međutim, sistem za obradu podataka o „vozačima Šumaherima“ nije mogao da se nosi sa velikim brojem snimljenih prekršajaa. Zbog renoviranja mosta na autoputu s oznakom A16, ograničenje brzine kretanja vozila na ovoj deonici nedavno je pooštreno na svega 70 km/h. Očito je da se mnogi vozači još uvek nisu navikli na novo ograničenje brzine, rečeno je.

„Možda smo prerano uključili kameru za kontrolu brzine kretanja“, rekao je portparol policijske uprave. Zbog velikog broja vozača zatečenih u prekoračenju brzine i opisanih tehničkih problema, radarska zamka je posle nekoliko dana ponovo isključena. „Nije cilj sam po sebi da se registruje što više prekršaja. Kazne izrečene poslednjih dana su povučene, a dodatni znakovi sada upozoravaju vozače da na vreme skinu nogu sa gasa“.

Radarsko gnezdo je sada ponovo aktivirano. Korisnici autoputa su imali vremena da se naviknu na novonastalu situaciju“, rekao je portparol javnog tužilaštva. Testovi poslednjih dana već su pokazali da je broj kazni znatno manji nego na početku meseca.

AutoRepublika

(12337)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

„U Holandiji se pokvarila kamera za kontrolu brzine jer je obiman broj prekršaja postao prevelik…“ – crko da Bog da! 🙂