1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ukida se Salon automobila u Ženevi posle više od jednog veka postojanja
Ukida se Salon automobila u Ženevi posle više od jednog veka postojanja
8

Ukida se Salon automobila u Ženevi posle više od jednog veka postojanja

4.81K
8
Podelite sa prijateljima:

Salon automobila u Ženevi, u Švajcarskoj, privodi se kraju nakon više od jednog veka zbog sve manjeg interesovanja i teškog tržišnog okruženja, saopštili su u petak organizatori.

Prvi put organizovan 1905. godine, Međunarodni sajam automobila u Ženevi bio je neretko mesto premijernog predstavljanja novih vozila, uglavnom evropskih, privlačeći najmanje 120 izlagača na svom vrhuncu.

Poslednjih godina, događaj u Ženevi morao je da se takmiči sa većim, popularnijim salonima u Minhenu i Pekingu.

Aleksandar de Senarklens, predsednik stalnog komiteta za međunarodni salon automobila, koji organizuje izložbu, opisao je odluku o ukidanju kao „izuzetno žaljenje“.

„Međutim, mora se reći da nedostatak interesovanja proizvođača za Ženevski salon u teškom industrijskom kontekstu, konkurencija sajmova u Parizu i Minhenu koje favorizuje njihova domaća industrija, i nivoi ulaganja potrebnih za održavanje takvog sajma, zadali su poslednji udarac za buduće izdanje“, rekao je on u izjavi.

Posle četiri godine prekida, počevši od otkazivanja 2020. zbog pandemije kovida, organizatori nisu uspeli da vrate izložbu na „pravi“ put nakon onoga što je ovog proleća najavljena kao „novi početak“.

Najnovije izdanje privuklo je samo jednog evropskog proizvođača automobila, Renaulta, pored nekoliko Kineza, i privukli su samo 168.000 posetilaca, manje od 200.000 koliko je cilj događaja bio.

Odluka je usledila nakon priznanja da tržišni uslovi u Evropi „ne doprinose uspehu budućih izdanja“, rekli su organizatori.

AutoRepublika

(4808)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Steta za Zenevski salon, on je najbolje organizovan, veoma pregledan i „komprimiran“ na malom prostoru! Salon u Minhenu je ubedljivo najgori od svega sto sam do sada video i doziveo! Odnos prema publici, cena karte, neverovatna razudjenost po velikoj povrsini – katastrofa! Nikada vise!

Night Rider

Matija bas ne voli Nemacku 🙂

Matija

Ima tu istine, tacnije pun sam kritike! Nemacka se transformise u totalni haos! Neverovatno je saznanje da ovako razvijeno drustvo nema potrebnu dozu zdrave pameti na kljucnim mestima! Sva glupost nemackog drustva pokriva se samo jednom jedinom recju – demokratija! Poslednjih meseci aktuelan dogadjaj su poplave. Politicari, opstinski funkcioneri i sluzbe savetuju gradjanstvu sve i svasta. Medjutim, ono sto je potrebno to je konkretna tehnicka zastita naselja i imovine gradjana od poplava: brane, kanali, akumulacije za vodu, pijaca voda, struja, hrana, medicinska zastita, itd. itd. O tome ni reci! Poplave su redovna pojava vec godinama i sve su vece. Pre… Pročitaj više »

Night Rider

Istina, neke stvari su neverovatne i idu na gore, pogotovo nakon nemilog dogadaja u Manheimu prekjuce…kod mene u Allgäu ovih dana sve pliva, reke se izlile na sve strane. Narod kuva od besa a politicari se ponasaju skroz debilno, salju oruzje za Rusiju umesto da pomazu vlastitom narodu.

Izmenjeno 1 mesec pre od strane Night Rider
Matija

Samo „neke stvari“? Ovde nista vise ne funkcionise kako treba! Svak svakome se mesa u posao, iz neznanja politicari prihvataju svaku glupost! Dogadjaj u Manhajmu – policajac je uboden nozem u vrat 2-3 puta i danas je umro u bolnici. Na jednom videu koji sam dobio iz Srbije – ovde ga nema! – vidi se da je u momentu kada je policajac s ledja napadnut u njegovoj blizini bilo 5-6 kolega, koji nisu bili sposobni brzo da reaguju! Obuka policajaca je ovde mizerna! Da se taj napad dogodio u Americi napadac bi dobio bar 70 metaka! To je americki prosek… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 mesec pre od strane Matija
BB

Gdje se seli? Peking? 😜

Ivica

Naravno , zatvaraju jer Kinezi dominiraju .

Miloš Marjanović

Dobri komentari. Više se piše o stanju u Nemačkoj a vest da se gasi salon u Ženevi…