1. Home
  2. Prezentacije
  3. Cadillac Optiq je sledeći GM-ov električni automobil za Evropu
Cadillac Optiq je sledeći GM-ov električni automobil za Evropu
1

Cadillac Optiq je sledeći GM-ov električni automobil za Evropu

83
1
Podelite sa prijateljima:

General Motors je juče predstavio svoj novi električni automobil Cadillac Optiq evropskoj i međunarodnoj štampi. Ovo je u vezi sa otvaranjem nove vodeće prodavnice „Cadillac City“ u Parizu. Novi model će se prodavati na deset evropskih tržišta kasnije ove godine, a takođe i na domaćem tržištu SAD.

Cadillac dizajn opisuje kao nešto manji i sportskiji od, na primer, Cadillaca Liriqa, koji je takođe lansiran na nekim tržištima s naše strane Atlantika. Ali među elementima se ističe Cadillacov „prostor, stakleni krov i kristalna rešetka“.

Tačne specifikacije evropske varijante Optiqa će postati zvanične tek kasnije ove godine. Međutim, Cadillac već daje indikacije na osnovu američkih specifikacija.

Optiq za američko tržište biće ponuđen u verziji sa pogonom na sve točkove sa dvostrukim motorima koji isporučuju 224 kW (300 KS). Domet će biti do 483 kilometra sa jednim punjenjem. Baterija od 85 kWh bi trebalo da bude u stanju da se dopuni za novih 127 kilometara u 10 minuta (brzo punjenje).

Optiq dobija prostran prtljažnik koji prima 744 litra. Sa oborenim sedištima, zapremina iznosi 1.603 litra.

Neki drugi detalji koje Cadillac već pominje su da automobil dolazi opremljen sa sistemom za pomoć u vožnji Super Cruise, kao i unutrašnjost koju karakteriše široki LED ekran od 33 inča.

Što se tiče veličine, Optiq je dužine 4.820 mm, širine 2.126 mm (uključujući bočne retrovizore) i visine 1.644 mm. Međuosovinsko rastojanje je 2.954 mm.

AutoRepublika

(83)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Samo uzgredna informacija:

„Što se tiče veličine, Optiq je dužine 4.820 mm, širine 2.126 mm (uključujući bočne retrovizore) i visine 1.644 mm. “

Prema vazecim ECE propisima sirina retrovizora se ne uzima u obzir za definisanje maksimalne sirine vozila. Ovo vazi za sva motorna vozila, od Fice do 40-tonca. Ni jedan nacionalni zakon ne moze da se postavi iznad ECE propisa!