1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. BMW sprema kompleks u Minhenu za proizvodnju elektromobila od 2027.
BMW sprema kompleks u Minhenu za proizvodnju elektromobila od 2027.

BMW sprema kompleks u Minhenu za proizvodnju elektromobila od 2027.

66
0
Podelite sa prijateljima:

Bavarski konstruktor poželjnih četvorotočkaša, firma BMW namerava da uloži 650 miliona evra kako bi prilgodila glavnu fabriku u Minhenu i konvertovala u ekskluzivnu proizvodnu lokaciju električnih vozila, s početkom rada od kraja 2027. godine. To se smatra glavnim korakom u prelasku na električno doba.

Kompanija gradi četiri zgrade, uključujući novu liniju za montažu vozila i radionicu, dok je proizvodnj tradicionalnih motora preseljena u Veliku Britaniju i Austriju, sa 1.200 zaposlenih koji su prekvalifikovani ili premešteni na druge lokacije. Za razliku od drugih proizvođača automobila, BMW nije ograničio sebe i nije postavio krajnji cilj za okončanje proizvodnje automobila pogonjenih motorima s unutrašnjim sagorevanjem goriva , ali se suočava sa regulativom Evropske unije koja efektivno zabranjuje prodaju novih automobila na benzin i dizel u ekonomsko-političkom bloku, i to od 2035. godine.

Potpuno električna vozila su tokom prošle godine činila 15% ukupnog prodajnog miksa ovog proizvođača automobila sa sedištem u Minhenu, a očekuje se da će taj odnos porasti u korist EV na trećinu do 2026. godine.

Proizvođači automobila, od Mercedes-Benza do Volkswagena, upozoravali su poslednjih meseci da se prodaja električnih vozila ne razvija očekivanim tempom, sa ekonomskim pritiscima koji opterećuju kupce, i to na nesreću, baš kada su uska grla u lancu snabdevanja koja su kočila proizvodnju počela da se ublažavaju.

BMW jena skupu po imenu IAA predstavio svoj pogled na sutra kroz platformu „Neue Klasse“. Taj sajam automobila se odigrao prošlog septembra, a sama arhitektura predstavlja napor od više milijardi evra za BMW. Cilj podrazumeva da bavarski div preskoči tehnološki jaz sa konkurentima poput Tesle i drugih proizvođača električnih vozila.

Automobil, otprilike veličine trenutnog najprodavanijeg modela ovog proizvođača automobila, a što je Serija 3, proizvodiće se u fabrici u Minhenu od 2026. godine paralelno sa automobilima sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem goriva.

Konvencionalni automobili će se proizvoditi i u BMW-ovoj novoj fabrici koja je sada u izgradnji u Debrecinu u Mađarskoj, kao i u Šenjangu u Kini i San Luis Potosiju u Meksiku.

AutoRepublika

(66)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments