1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Debitovao i FTR x 100% R Carbon iz ograničene serije Indiana
Debitovao i FTR x 100% R Carbon iz ograničene serije Indiana
0

Debitovao i FTR x 100% R Carbon iz ograničene serije Indiana

80
0
Podelite sa prijateljima:

Čini se da je doživljaj koji je ove godine, za ljubitelje motociklizma priredio organizator smotre po imenu EICMA, bio najsadžajniji. U moru ostalih modela, videli smo i Indian FTR x 100% R Carbon kao deo limitirane serije motocikala za narednu modelnu godinu.

Motocikl je kao oduvek, pokretan Indianovim tečno hlađenim motorom zapremine 1.203 kubna centimetra, s dve bregaste osovine i isto toliko cilindara u rasporedu V (pod pravim uglom). Prečnik i hod klipa su 102 i 73,6 milimetara, dok je kompresioni odnos na nivou od 12,5 : 1. Deklarisana vatrena moć mašine iznosi 123 konjske snage uz 118 njutn metara obrtnog momenta na 6.000 obrtaja radilice u minuti. Uparena je sa šestobrzinskim menjačem s asistencijom i kliznim kvačilom.

Sistem ogibljenja integriše poputno podesivu i naopako postavljenu teleskopskuvilu napred. Ima 43 milimetra i razvio je Öhlins, dok je i nazad potpuno podesiva postavka. Na oba kraja vozila je hod oslanjanja od 120 mm.

Duet diskova od 320 milimetara s rotorima i uz četvoroklipne kočne čeljusti marke Brembo je zaduženo za prednju kočnicu, dok je nazad jedan disk od 260milimetara i rotorom, kao što su i dvoklipne čeljusti. Opet, i tu je Bremboov sistem. Točkovi uključuju felne od lake legure prečnika 17 cola, dok su gume tipa Metzeler Sportec.

Displej na ovom novitetu je osetljiv na dodir i pruža dijagonalu od 3,9 inča. Radi uz operativni sistem Ride Command, a koji nudi i navigaciju i povezivost putem funkcije Bluetooth.

FTR poseduje tri programa vožnje: Rain, Standard i Sport. Takođe nudi i set sistema ispomoći vozaču, uključujući i ABS koji je funkcionalan i u krivinama, kontrolu stabilnosti i pacifikovanje težnje da se podigne prednji točak, kontrolu proklizavanja i tempomat. Vozilo ima i konektor za USB, a koliko je to važno, znaju motociklisti dugoprugaši.

Prva primetiva stvar na ovom Indianusu detalji od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima i to u plavoj nijansi koju proizvođač naziva Blue Candy. Može se pronaći na rezervoaru za gorivo, kućištima farova, poklopcu sedišta i prednjem blatobranu. Crveni akcenti doprinose većoj upadljivosti. Pride, tu je i crni titanijumski lonac auspuha koji je razvio Akrapovič, kao i još neki elementi (ali ne u plavoj boji) izvedeni od „ugljenisane plastike). Uključuju zaštitu motora, lanca i nogu vozača od jare. Neke detalje je oplemenio i Gilles Tooling.

Između osovina novajlije se nalazi 1.524 milimetara, dok je dužina 2.223 mm, a visina sedenja 817 mm. motocikl meri 221 kilogram kada je lišen bilo kakvih tečnih sadržaja. Kapacitet rezervoara iznosi 13 litara.

Ukupan broj sklopljenih primeraka ovog motocikla neće prevazići 400 jedinica, a geografski raspored te serije podrazumeva 150 komada za severnoameričko tržište i 250 za ostatak svetaka. Onaj ko kupi ovo vozilo dobija i posebne naočare za Sunce. Početna cena ovog dvotočkaša u Americi će biti oko 19 hiljada dolara.

MotoRepublika

(80)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments