1. Home
  2. Vesti
  3. BMW otvorio trenažni centar za učenike u fabrici koja se gradi u Debrecinu
BMW otvorio trenažni centar za učenike u fabrici koja se gradi u Debrecinu
0

BMW otvorio trenažni centar za učenike u fabrici koja se gradi u Debrecinu

95
0
Podelite sa prijateljima:

Možda je najbolja ilustracija značaja fabrike BMW-a u mađarskom Debrecinu, to što tamo bavarski konstruktor planira da sklapa električna vozila iz kategorije Neue Klasse. Zamišljeno je da proces krene od 2025. godine, ali je trenažni centar već inaugurisan na toj lokaciji. Proteže se na 6,5 hiljada kvadratnih metara i nastao je nakon ulaganja vrednog 20 miliona evra. Automobilski div iz Minhena će u fabriku u Mađarskoj investirati sumu koja premašuje milijardu evra.

Stotinu studenata će biti obučavano u prvoj fazi, dok će do 2025. godine ta brojka dostići 300. U toj školi će polaznici dobiti priliku da tokom trogodišnjeg programa nauče štošta iz oblasti automobilske mehatronike, elektronike, sistema informacionih tehnologija i njihove primene i iz drugih odnosnih sfera.

Učešće na obukama je siguran način za dobijanje posla, jer će svaki polaznik dobiti ugovor o radu, s jedne strane potpisan od ovlašćenog predstavnika grupe BMW. Alternativno, studenti će takođe moći da steknu dublje znanje nastavljajući da studiraju. Pošto je centar za obuku potpuno nov, podrazumeva se da je opremljen najsavremenijim trenutno dostupnim sadržajima.

Ovaj novoizgrađeni centar za obuku je među prvim potpuno završenim zgradama u fabrici grupacije BMW u Debrecinu. Celokupan proizvodni kompleks se prostire na ukupnoj površini zemlje od 400 hektara. Veliki deo potrebne energije za proizvodnju čak 150 hiljada vozila svake godine dolaziće iz ogromnog fotonaponskog sistema od 50 hektara.

BMW će, u skladu s ranijim najavama, svečano pokrenuti monažu vozila iz takozvane porodice Neue Klasse, najpre u segmentu SUV-ova, a potom će uslediti i limuzina u klasi Serije 3, pa se onda tu nameću i nazivi budućih modela, kao iX3 i i3. Oba su već preliminarno najavljena i mogli smo da ih vidimo kao kamuflirani prototip i koncept, onim redom kako smo ih i naveli. Dodatna četiri električna modela biće u prodaji do 2028. godine, a iako njihovi identiteti tek treba da budu otkriveni, očekujemo i3 Touring i iX4.

AutoRepublika

(95)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments