1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će Hyundai i20 N doživeti narednu iteraciju?
Da li će Hyundai i20 N doživeti narednu iteraciju?
2

Da li će Hyundai i20 N doživeti narednu iteraciju?

285
2
Podelite sa prijateljima:

Dok je Hyundai skoncentrisan na proširenje svog asortimana električnih automobila, delimična ili potpuna obnova njegovih modela sa motorima SUS ne prestaje.

Hyundai i20 je jedan od onih koji već prolaze kroz tehničhyundai i20 Nki proces koji će doneti važne inovacije na polovini veka, uz poboljšanja koja će uticati na spoljašnji dizajn, enterijer, opremu i motore, a testovi uveliko traju u blizini sedišta brenda u Južnoj Koreji.

Neki testovi će biti prebačeni u Evropu u narednim nedeljama, čeka se da se pojavi na zimskim testovima. Albert Birman je već odredio datum prezentacije, iako predsednik brenda nije bio baš konkretan. Nemac je u intervjuu tokom Hyundai N 2022 Festivala u Australiji nagovestio da će i20 Facelift biti predstavljen ovog leta, tako da ćemo između jula i septembra znati sve njegove detalje.

Ali to nije jedina stvar koju je Birman izrekao, takođe je potvrdio da će i sportska varijanta i20 N takođe dobiti isti tretman. Nešto sasvim očekivano, ali mnogo interesantnije su bile reči u kojima se upućuju na budućnost ove sportske verzije, da on pleše na veoma zategnutom konopcu.

Iako je Birmanova reč ima veoma veliku težinu u odlukama proizvođača, posebno u Evropi, a Korejcima nisu strane unutrašnje studije tržišta, kontinuitet sportske korisnosti nikako nije zagarantovan. Nemac je objasnio razloge koji opravdavaju potrebu da i četvrta generacija i20 ima ovu vrhunsku verziju, ali to ne završava ubeđivanjem odgovornih u Južnoj Koreji. To je ista situacija u kojoj je budućnost Hyundaija Kone N.

Iako je slučaj krosovera nešto posebniji jer ima mnogo snažnije srce, a samim tim i veće emisije štetnih gasova koje bi primorale da se traži rešenje u elektrifikaciji uz povećanje njegove cene, „problem” najmanjeg N-a nije ovo, već sve manja ponuda kompakta, i subkompakta, koja se smanjuje širom sveta. Konvencionalni i20 može da preživi, ali izuzetno visoka cena sportske verzije ga čini da visi o koncu, što je direktno neizvodljivo ako se izabere elektrifikacija.

AutoRepublika

(285)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Najlepši, najbrži i najmoćniji u svojoj klasi. Što i nije tako teško jer je ostao jedini 🙁 GR Yaris je ipak lestvica više.

Renault Terminator

Hrpa smeća i đubreta…