1. Home
  2. Vesti
  3. Jedinstvena Alpina za Japance
Jedinstvena Alpina za Japance
2

Jedinstvena Alpina za Japance

188
2
Podelite sa prijateljima:

Marka Alpina, koja je sada pod direktnim okriljem donora automobila iz Minhina, kompanije BMW, i sama po sebi jeste retkost i predstavlja još bolju ponudu od izvornog plavo-belog amblema. Sada imamo izveštaj u kom se navodi da će kupci u Japanu biti u prilici da kupe (i među već oskudnim brojem „običnih“) jedinstvenu Alpinu boje pomorandže. Ali, projektom je predviđeno da se ponudi i verzija automobila s klasičnom crnom bojom školjke.

Alpina je početkom godine koju upravo ispraćamo predstavila svoju viziju Gran Coupea iz BMW-ove Serije 4, a ovaj novitet iz tog segmenta je na taj način postao alternativa hipotetičkom, nikada izrađenom performantnom kupeu  četvorke s dva para vrata, onom iz odeljenja M. B4 Gran Coupe umesto M4 Gran Coupe!

Jasno, kupcima ovakvog modela je dozvoljeno da automobil personalizuju prema ličnim preferencijama, pa je ceo koktel opcionala dostupan. Tu činjenicu je iskoristio distributer za japansko tržište, firma Nicole koja je naručila kontingent Alpina s neobičnom koloritnom kombinacijom i stranom na kojoj je smešten obruč upravljača.

Dva kupea s četvoro vrata su ofarbana u nijansu crne boje koje je nazvana „ledeno crna“ (Frozen Black), dok je par vozila dobio mnogo poželjniju varijantu narandžaste. To što je dobila pridev „vatrene“ (Fire Orange) nije nimalo slučajno, što možete videti i na slikama.

Posebna je zanimljivost to što su boje karoserije uparene s karakterističnim naplacima izrađenim od lake legure, ali u zlatnom koloritu za one primerke s volanom montiranim na levoj strani, dok su Alpine s takozvanim desnim volanom, opremljene crnim felnama i brendiranim kočnim čeljustima.

Narandžasta Alpina B4 Gran Coupe nudi i kontrastne akcente karoserije, pogađate – opet u boji zlata, dok u putničkoj kabini dominira crna koža kombinovana s alkantarom. I ovde su pojedinosti dobile narandžastu not i sve to donosi novu dozu adrenalina.

Što se pak tiče tehničkih detalja, tu se može reći da nije bilo izmena, pa su sva četiri prilagođena vozila opremljena trolitarskim turbo motorom s 500 konjskih snaga. Pogonski sklop dopunjava osmostepeni automatski menjač, dok je prenos snage na sva četiri točka. Jasno, kao i kod svake Alpine, modifikovan je sistem ogibljenja, a i kočni sistem je plemenitiji nego kod „običnog“ BMW-a.

AutoRepublika

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Plava je prelepa klasika, ali ova Orange, ima jacu dozu ljutine. Like

Renault Terminator

Bembara.