1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Ova Dacia Logan košta 35 hiljada evra
Ova Dacia Logan košta 35 hiljada evra

Ova Dacia Logan košta 35 hiljada evra

2.00K
16
Podelite sa prijateljima:

Dacia Logan je poznata kao skromna limuzina sa četvoro vrata, blisko povezana sa Sanderom i Sanderom Stepvay sa petoro vrata. Međutim, primerak na slikama koji je trenutno naveden za prodaju u Rumuniji je sasvim drugačiji, jer je pretvoren u trkački automobil.

Automobil nudi profesionalni trkač Kosmin Jon, koji je podelio u grupi Unique Cars For Sale na Fejsbuku. Prema navedenim podacima, tjunirana Dacia je napravljena 2020. godine, tako da je zasnovana na restilizovanom Loganu prethodne generacije. Sa izuzetkom gole šasije i svetlosnih jedinica, vozilo nema mnogo zajedničkog sa drumskom verzijom rumunske limuzine, pošto je većina komponenti unapređena za bolje performanse na stazi.

Karoserija je napravljena od fiberglasa, sa znatno širim prednjim i zadnjim blatobranima, bočnim otvorima za ventilaciju, prednjim i zadnjim branicima po meri, velikim razdelnikom, proširenjima bočnih pragova i kutijastim zadnjim difuzorom. Kalupi za sve prilagođene panele karoserije se isporučuju sa vozilom kako bi se napravili novi u slučaju sudara. Belo ofarbani 17-inčni trkački točkovi (dostupna dva seta) obuveni su u različite setove Michelin i Avon guma koje se isporučuju sa automobilom.

Unutrašnjost je lišena svih nepotrebnih komponenti, dolazi sa punim kavezom, dve kašike OMP, ručnom kočnicom u trkačkom stilu, volanom Momo, glavnom jedinicom Syvecs S7i ECU i automatskim sistemom za gašenje požara. Zahvaljujući merama za uštedu težine – uključujući prozore od pleksiglasa – Dacia Logan Race Car teži 1.050 kg.

Ispod haube se nalazi dvolitarski motor F4R iz Renaulta, sličan onom koji koristi mehanički blizanac Renault Sandero RS u Južnoj Americi. Motor je podešen da proizvodi 220 „konja“  što je znatno više od bilo koje opcije pogonskog sklopa u serijskom Loganu. Snaga se prenosi na prednju osovinu preko novog šestostepenog sekvencijalnog menjača kompanije Sadev. Vešanje je u potpunosti renovirano od strane BC Racing-a i ima INTRAX-ove opruge podesive u 3 smera. Kočnice dolaze iz Ksporta i AP racinga.

Cena trkačkog automobila je očigledno veća od bilo kog primerka rumunske marke koji ide na put. Prema tome, najsportskija Dacia Logan za novac koji se može kupiti je trenutno izlistana na Facebook tržištu po ceni od 35.000 evra. Da li biste ovoliki novac uložili u Dačiju, makar i ovakvu, ili se opredelili za nešto drugo?

Jedan od naših najvatrenijih navijača stalno pita u komentarima kad ćemo pisati o Dačiji. Nadamo se da mu se ovaj tekst dopao. (smajli)

AutoRepublika

(1995)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

16 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Vredi po meni ova svakoga dinara …

Mada, nije daleko dan kada će ovoliki novac biti potrebno izdvojiti i za netjuniranu SCe 65 verziju u baznoj opremi.

S mile

Vredi definitivno. Nije puno skuplja od drumske verzije, moja logika je da sportska verzija kosta nekoliko puta vise od drumske.

Mada, ovo je projekat po „starim“ cenama, pre poskupljenja.

moron

Šteta što se (nadam se, privremeno) „povukao“ M.M, on bi nam lako razjasnio ovu cenu, jer je on baš iz te sportske branše.

TheStig

Hahaha joj zamisli dijabole koja se odlucila da uzme Daciu kao platformu za trkacki automobil. 😂 Mmmm sav taj sportski rumunski pedigre. Vec vidim vlazne uzdahe kod potencijalnih kupaca 😆

xtrimi

Zašto da ne? Renault CLIO II je bio dobar sportski automobil.

TheStig

Ovo nema veze sa Reno Cliom. Motor je iz neke kršine za brazilsko tržište a komponente su najeftinije moguce. Sam rollcage kosta od 5 do 10 000 eur. Ne bi me cudilo da je ovo neko vario u svojoj šupi.

Reno clip cup mozes kupiti za 7 do 9 000 eur. Imas vec 200 ks bez modifikacija. Sa ne velikik modifikacijama mozes dobiti perfomantniji i bolji automobil od ove skule koja uz to kosta 35 000 eur. Sa 35 000 eur se moze dobiti mnogo bolji automobil ako znas sta radis.

BB

Koliko košta trkaća Kia Ceed?

TheStig

Ne postoji trkačka Kia Ceed niti Dacia Logan niti bilo koja Dacia ni Kia ni Ford niti vecina svjetskih brendova ne proizvodi nista slicno da ga mozes kupiti i poslati direktno na stazu a da ima bar roll cage. Ako ces se ograniciti na cifru od 35 000 eur i da vidis da kupis nesto sto se uz malo novca moze pretvoriti u rasnog trkaca za evente to bi bio Hyundai 30 n koji mozes da kupis za 35 000 eur ili da kupis Reno Megana ili Honda Civic Type R sa malo kilometara i da opet isto uradis. Ovo… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
BB

A ja sam mislio da će neko ovoj Dačiji pronaći manu kako ima tvrdu instrument tablu, kad ona ni nema instrument table… 😉
Ovo bi tebi bilo idealno z preticanje tramvaja žutom trakom 😜

Izmenjeno 1 godina pre od strane BB
TheStig

Ja nisam rekao da ovo nije funkcionalno trkacko vozilo ali 35 000 eur davati za neciji problem je losa investicija. A i nije neki performer. Ovo se trka kao sto sam rekao sa Renoima Clio starim 15 godina u nekoj brdskoj klasi. Pitanje je je li uopšte homologiran i za jednu klasu ili je neka slobodna.

moron

Ti si M.M ili TheStig?

TheStig

Jel to šala ili stvarno dilema da se odmah razočaram i u tebe druže Morone? 😁

moron

Ništa zlonamerno.
Ali, deluje mi da imaš dosta znanja iz te oblasti. U tom delu me podsećaš na M.M.-a. Oko svega toga, ja sam za vas totalno nepismen.
Dakle, ne shvati to loše.
Žao mi je da ste se povremeno „svadjali“, jer ste u tim „nerazumevanjima“ često znali napisati i neke jako pametne i meni interesantne stvari.

TheStig

Ti ne bi mogao biti zlonamjeran sve i da hoćeš. 😊 Nemam ja tu ekspertizu M.M -a. Covjek je mehanicar i zna zaista ono sto radi. Ja poznajem mehaniku i volim motosport pa znam neke stvari i iz te oblasti. M.M bi ovdje nesumnjivo bio najjaci sto se tice ovih stvari samo da nema taj wagenovski sindrom od kojeg ne moze realno postavi stvari u izlaganju.

Renault Terminator

Nov trkački auto za 35.000 eura!!!!Pa to je džabe.Ljudi,ovo nije sportski auto,ovo je trkački auto!Razlika između jednog i drugog je par svjetlosnih godina.Pogledajte samo kakva trkačka oprema je napakovana na ovu Dajčolu,sam vrh i renomirani proizvođači,itekako poznati među trkačima i u trkačkom svijetu. Ova Dajčola može i na krug a može i na brdo,može i na reli uz drugačije setapovanje što je na ovom auto sasvim izvodljivo. Na krugu i na brdu kod nas je već vidim u SP klasi,po snazi to je tu.Na reliju ne znam,nisam pratio duže vrijeme naš reli šampionat pa ne znam u koju klasu bi… Pročitaj više »

Bungi

35 000 evropskih plavaca za sportsku Dačiu Logan.???Za mnogo manje pare , polovan Logan star 2-3 godine, sa motorom 2.0 iz Lagune turbo, sa svim sportkim budževinama.Ovdje se radni sati i ruke pretplaćuju.Može i jeftinije.