1. Home
  2. Video
  3. Pogledajte kako se Mercedes EQS potpuno samostalno parkira (VIDEO)
Pogledajte kako se Mercedes EQS potpuno samostalno parkira (VIDEO)
3

Pogledajte kako se Mercedes EQS potpuno samostalno parkira (VIDEO)

362
3
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka veruje da je parkiranje i manevrisanje na uskom prostoru pri malim brzinama pravo mesto za potpunu automatizaciju vožnje. 

Možda će na ovaj način biti rešen problem određenog procenta vozača koji uprkos davno položenom vozačkom ispitu nikada nisu u potpunosti savladali parkiranje hodom unazad. Mercedesova električna perjanica donosi upravo ovu opciju, koja ukoliko se da suditi po priloženom video snimku, funkcioniše bez greške.

Šta više, u brendu iz Štutgarta navode da bi potpuna automatizacija svih vozila za parkiranje dovela do toga da se može smestiti veći broj automobila u javne garaže, jer nije neophodno da se otvaraju vrata. Ipak, od takvih futurističkih najava smo vrlo daleko, u međuvremenu moraćemo i dalje da se borimo što sa nesposobnim, što sa bahatim vozačima, koji ne umeju da smeste svoj automobil u jedno parking mesto.

No, interesantno je da se EQS-ovom opcijom za samostalno parkiranje upravlja putem aplikacije na mobilnom telefonu. Sve što je potrebno jeste dovesti automobil do parkinga, napustiti ga i aktivirati sistem preko telefona. Vozilo onda samo traži parking mesto i na kraju se i parkira.

Pogledajte video:

AutoRepublika 

(362)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rikošet

Puno korisnije bi bilo da se zna sam oprati, ali daj šta daš…

schumacher

ovo je ismijavanje čoveka i čovekove inteligencije ,ko da smo nesposobni da parkiramo automobil.

Iznogud Časni

Dildo? Pa i sam zna da se samozapali, mogli su se i time pohvaliti. Čudne Švabe 🤪