1. Home
  2. Video
  3. Lada Niva 6×6 za izvlačenje automobila zaglavljenih u snegu (VIDEO)
Lada Niva 6×6 za izvlačenje automobila zaglavljenih u snegu (VIDEO)
0

Lada Niva 6×6 za izvlačenje automobila zaglavljenih u snegu (VIDEO)

6.93K
0
Podelite sa prijateljima:

Da li biste posedovali ovu Nivu s šest točkova?

Čuveni ruski terenac već decenijama savladava razna bespuća. Robusnost i jeftino održavanje, učinili su Nivu popularnom i van granica matične zemlje. Naravno, najbolje avanture i dalje dolaze iz Rusije, a ovoga puta je reč o 6×6 primerku.

Ovaj „žanr“ postaje sve popularniji a trebati imati u vidu da uključena tehnologija nije „naivna“. Tu su dva razvodna reduktora, kao i tri diferencijala s mogućnošću blokade, dakle, centralni i dva zadnja, dok jedino prednja osovina dolazi s otvorenim diferencijalom, što zači da najmanje pet točkova rade u svakom trenutku.

Ovu Ladu je kreirao Garage54, poznat po razno-raznim modifikacijama ruskih modela.

Kako vozač navodi, gume nisu na visini zadatka jer je reč o prilično pohabanim all-season pneumaticima. Da li ovaj šestotočkaš može s takvim gumama da se nosi s ruskom zimom? Da biste to saznali, pogledajte video.

AutoRepublika

Izvor: Garage54 via YouTube

(6928)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments