1. Home
  2. Video
  3. Sledeći navigaciona uputstva stigao na sam rub egzistencije (VIDEO)
Sledeći navigaciona uputstva stigao na sam rub egzistencije (VIDEO)
1

Sledeći navigaciona uputstva stigao na sam rub egzistencije (VIDEO)

1.47K
1
Podelite sa prijateljima:

Evo još jednog zastrašujućeg članka iz neoformljenog serijala na temu „sledio GPS pa nadrljao“. Pouka je jednostavna i ona nam govori o tome da nije mudro slepo verovati rešenjima obezbeđenim tehnološkim probojima, već da se širom moraju otvoriti oči i uključiti starovremensko rasuđivanje od strane čoveka, to jest vozača.

Jedan vozač nije poštovao ova osnovna načela i poslušao je navigaciona uputstva kada se zaputio „prečicom“ kroz planinske predele Narodne Republike Kine. Ispostavilo se da je drum bio suviše uzan da primi vozilo ovog tipa, a čak i kada je šofer uvideo pogrešku, nije bilo moguće da izvrši polukružno okretanje.

U izvešajima lokalnih medija se navodi da je prvog dana nove godine, kabina šlepera skliznula niz liticu puta koji je uklesan kroz planinski masiv u blizini kineskog grada po imenu Čangzi u provinciji Šanši. Engleski Mirror je preneo, pozivajući se na izveštaje lokalaca u kojima se navodi da je regija tokom prethodnih dana bila izložena obilnim snežnim padavinama i da su drumovi bili klizavi.

Ali, i bez tih darova zime za vozače, ovaj put nikada i nije bio namenjen teretnom saobraćaju. Nažalost, vozač je to prekasno shvatio i nije uspeo da vrati unazad vozilo istim putem kojim je krenuo. Upravo pri vožnji unazad se incident i dogodio kada je kabina skliznula s druma preko litice.

Kao što možete videti na priloženim fotografijama, pa i u video klipu, prizor je zastrušujuć, a divno je to što je vozač uspeo nekako da se izbavi iz kabine. Kao posledica ove nezgode, put je bio blokiran cela tri dana tokom kojih su spasilačke ekipe opremljene moćnom teškom mehanizacijom, pokušavale da spasu teretno vozilo, što su uz pomoć masivnih čeličnih sajli naposletku i uspeli.

Kako bilo, presrećeni smo da kraj nije sumoran i da je sve prošlo bez žrtava, pa makar i uz neplanirane muke spasilaca, i obustavljen saobraćaj. Lekcija za sve vozače, navedena na samom početku, više je nego upečatljiva.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(1465)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovaj vozač kao da je zaista isključio mozak.