1. Home
  2. Vesti
  3. Nemci i dalje preferiraju Volkswagen i Golfa
Nemci i dalje preferiraju Volkswagen i Golfa
1

Nemci i dalje preferiraju Volkswagen i Golfa

314
1
Podelite sa prijateljima:

Hečbek se suočava sa krizom u Evropi, ali je uprkos padu prodaje i dalje apsolutni lider na domaćem terenu.

Golf je u prvih jedanaest meseci u Nemačkoj upisao 85.843 registracije i sasvim je sigurno da će na kraju godine biti bestseler na tom tržištu. Za razliku od nekih drugih zemalja, Nemci očito i dalje vole dizel motore kod Golfa. Tako je čak 28.269 primeraka dostavljeno upravo sa dizel agregatom.

Dakle, Golfu je i ove godine garantovan tron u Nemačkoj, a njegovi najbliži pratioci takođe su deo game Volkswagena. Tako je u periodu od januara pa zaključno sa novembrom T-Roc prikupio nešto više od 52.000 isporučene jedinice, a Tiguan uspeo da prebaci 51.000 prodatih vozila. Passat je došao do 42.765 kupaca, dok se skoro 40.000 potrošača odlučilo na kupovinu malecnog up-a.

Opel je ostvario odličan uspeh sa Corsom, koja je indeksirala 44.579 dostavljenih četvorotočkaša u Nemačkoj. Fiatov Ducato je i dalje vrlo popularan u zemlji Švaba, i to sa gotovo 40.000 registracija!

Zapažen rezultat u dosadašnjem delu godine imaju i BMW Serije 3 (39.690), kao i Škoda Octavia sa preko 36.500 prodatih automobila. Isto se može reći i za Teslin Model 3 (29.960), ali se prava eksplozija prodaje tog modela očekuje tek naredne godine.

Očito da postoji ozbiljna šansa da u decembru dođe do promena među deset najpopularnijih. Međutim, prva tri mesta će sigurno držati Volkswagenovi automobili, s tim da je Golf, opet, nedodirljiv u Nemačkoj.

AutoRepublika 

(314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Sasa

Jok, vozice toyote koje idu kao da imaju 40 konja.