1. Home
  2. Vesti
  3. I Abarth ulazi u SUV segment…
I Abarth ulazi u SUV segment…
0

I Abarth ulazi u SUV segment…

506
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanski proizvođač performantnih vozila ponudiće i svoj krosover.

Abarth je danas spao na nekolicinu hot heč varijanti Fiatovog modela 500. Iako je ranije bilo govora o tome da će drugi automobili brenda iz Torina dobiti Abarth tretman (pre svih 500X), do toga na kraju nije došlo.

Kako prenose italijanski mediji, Abarth bi uskoro trebalo da uđe u SUV sferu tržišta, i to sa prepakovanim modelom Fiat Pulse. “Škorpija” će detaljno preraditi ovaj automobil, stil će biti značajno izmenjen, a dizajn će biti pre svega svrsishodan – sve zarad boljih performansi.

Stručnjaci iz Abartha poigraće se i sa ogibljenjem i sistemom kočnica. Osim toga, Pulse će dobiti i drugačiji, znatno potentniji agregat. Tako će performantna varijanta moći da računa na 1,3-litarski turbo benzinski motor koji bi trebalo da isporučuje najmanje 185 ks.

No, Abarthov SUV ostaće limitiran samo na Južnu Ameriku, gde Fiat godinama beleži vrlo dobre prodajne rezultate. Dakle, ništa od performantnog krosovera sa značkom škorpiona za evropske kupce. Oni će i dalje moći da biraju neki od “abartovanih” izdanja Fiata 500… Ko zna, možda je tako i bolje!

AutoRepublika 

(506)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments