1. Home
  2. Vesti
  3. Ko gazduje B segmentom na italijanskom tržištu?
Ko gazduje B segmentom na italijanskom tržištu?
1

Ko gazduje B segmentom na italijanskom tržištu?

841
1
Podelite sa prijateljima:

Na čelu liste je domaći heroj.

Mada se dugo verovalo da će Lancia propasti, ova marka uspela je da preživi zahvaljujući modelu Ypsilon i njegovom uspehu na Apeninskom poluostrvu. Tako je ovaj hečbek zapravo najpopularniji pripadnik B segmenta u Italiji.

Tokom perioda od januara do septembra, prodat je ukupno 35.301 primerak Ypsilona, za ubedljivo prvo mesto na listi. Sledi ga Toyotin Yaris sa daleko manjom prodajom, ali opet vrlo dobrim rezultatom od 29.673 registracija.

Podijum je kompletirao Citroen C3 koji je stigao do 24.736 kupaca u prva tri kvartala ove godine. Francuski hečbek je ostvario nešto bolji rezultat od Dacije Sandero koja je našla put do 23.134 potrošača u Italiji.

Petoplasirana je Opelova Corsa sa 21.352 prodata vozila, dok je na šestom mestu Renault Clio uz 20.957 dostavljenih automobila. Sledeći je Peugeot 208 i “lavić” je uspeo da indeksira 19.351 registraciju sa druge strane Jadranskog mora.

Osma pozicija pripala je Volkswagenovom predstavniku iz B segmenta, modelu Polo. Za Polo se odlučilo 15.670 potrošača u Italiji. Deveta na listi je Fordova Fiesta uz 12.895 prodatih vozila, a top 10 je upotpunio Suzuki Swift sa 11.250 isporučenih jedinica.

AutoRepublika 

(841)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Od svega sa spiska TOP 10, kupio bih (sebi) samo Sandero. Zbog dimenzija ( mojih, a i vozila).