1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Audi A4 se neće odreći ni benzinskih, a ni dizel motora
Novi Audi A4 se neće odreći ni benzinskih, a ni dizel motora
1

Novi Audi A4 se neće odreći ni benzinskih, a ni dizel motora

585
1
Podelite sa prijateljima:

Naredna generacija Audijevog asa iz D segmenta ostaje verna SUS agregatima.

Lepo je čuti da neki modeli neće uskoro ostati bez tradicionalnih termičkih pogonskih jedinica, uprkos sve većem političkom pritisku unutar EU. Oliver Hofman, tehnički direktor Audija, potvrdio  je da će nova iteracija modela A4 ostati bazirana na MLB platformi.

Osim toga, Hofman je naglasio da Audi jeste okončao rad na daljem razvoju motora sa unutrašnjim sagorevanjem, ali i dalje imaju “keca u rukavu”. Tačnije, nadolazeći A4 dobiće i nove agregate, kako one koji koriste za gorivo benzin, tako i one koji upotrebljavaju dizel.

Oliver Hofman obećava da je ovde reč o fenomenalnim pogonima. “To će biti najbolji SUS motori koje smo napravili u našoj istoriji”, ističe Audijev rukovodilac. Dodao je i da će biti više elektrifikacije, te da će nemačka marka ponuditi unapređeni sistem blagog hibrida, kao i efikasnije plug-in hibride.

Prema aktuelnom ciklusu modela A4, čini se da će nova generacija stići na tržište 2023. godine, s tim da bi se premijera mogla odigrati već naredne godine. Oliver Hofman je potvrdio da će novi A4 ostati u ponudi do kraja tekuće decenije.

On nije isključio ni uporedno postojanje konvencionalne i električne limuzine. No, ukoliko se rukovodstvo brenda iz Bavarske reši da ponudi i EV izdanje za A4, onda za takav automobil u upotrebi neće biti MLB arhitektura, već će se za takav model koristiti pogodnija PPE platforma.

AutoRepublika 

(585)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Luka

Hvala Bogu i neko razuman.