1. Home
  2. Vesti
  3. Lada sprema ozbiljnu restilizaciju za Vestu
Lada sprema ozbiljnu restilizaciju za Vestu
4

Lada sprema ozbiljnu restilizaciju za Vestu

432
4
Podelite sa prijateljima:

Jedan od najpopularnijih automobila na ruskom tržištu uskoro će zategnuti bore.

Lada je već potvrdila da će u skladu sa odlukama Renault grupe polako praviti otklon od sopstvenih platformi, da bi od 2025. godine čitava njega gama bila bazirana na CMF-B arhitekturi, kao što će biti slučaj i sa rumunskom Dacijom.

U prevodu, to znači da će aktuelna Vesta dobiti još četiri godine tržišne karijere, a nakon toga će doći do velikih promena kod ovog modela. Zapravo, promene će se desiti znatno ranije, jer Lada priprema ozbiljno ažuriranje za pomenuti automobil.

Vesta je sada, a biće i u skorijoj budućnosti, najskuplji automobil Lade. Stoga će se ruska marka fokusirati na uvećavanje prestiža ovog vozila – tamošnji mediji javljaju da će viši trimovi imati pravo na svetlosne grupe izvedene u LED tehnologiji. Pored toga, očekuje se drastičan iskorak po pitanju upotrebljenih materijala u kabini.

U enterijeru će se odigrati prava revolucija, kao što se vidi sa priloženih fotografija. Na centralnoj konzoli biće vertikalno orijentisan displej osetljiv na dodir kojim će se upravljati informativno-zabavnim sistemom.

Osim toga, osvežena Vesta biće ujedno i prvi model Lade koji će dobiti potpuno digitalnu instrumentalnu tablu, sve u skladu sa trenutnim trendovima u automobilskoj industriji.

Paleta motora ostaće ista – domaći atmosferski benzinci od 1,6 i 1,8 l koji dostavljaju 106 odnosno 118 “konja”, kao i 1,6-litarski agregat koji nominalno vuče poreklo iz Renaulta i ima na raspolaganju 113 ks.

Vesta Sport ostaje u ponudi, a novitet će biti Vesta Sport SW, odnosno karavansko izdanje ovog automobila. Kako pišu ruski stručni mediji, premijera osvežene Veste trebalo bi da se odigra u martu naredne godine.

Čini se da će sa ovom restilizacijom dodatno skočiti prodaja pomenutog modela u Rusiji. U prvih sedam meseci ove godine, Vesta je na domaćem tržištu upisala 67.254 registracije, čime se našla na drugom mestu najprodavanijih modela – odmah iza sestrinske Grante.

AutoRepublika 

(432)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Znači, i dalje nista od 6MT. Zaista će biti „prestižna“.

BB

Tak podatak nisam pročitao u tekstu, gdje ga nađe?

moron

Gde piše da će ga imati ?

BB

Vesta je baš pristojan automobil. Ima solidno prostora. A i nekih karakteristika potrebnih u svakodnevnom korištenju, recimo malon uzdignutiji donji dio branika da se ne češe baš o svaki ivičnjak.