1. Home
  2. Vesti
  3. Elektrifikacija oduševljava Kineze
Elektrifikacija oduševljava Kineze
0

Elektrifikacija oduševljava Kineze

193
0
Podelite sa prijateljima:

Kina je i dalje najveće tržište na svetu za baterijske automobile.

Tokom jula u ovoj zemlji je prodato više od 271.000 alternativnih vozila, gde spadaju električni, plug-in hibridni i modeli koji koriste vodonik za pogon. To predstavlja rast prodaje od čak 164% naspram lane, kao i 5% više nego li u junu 2021. godine.

U prvih sedam meseci ove godine u Kini je upisano čak 1.749.000 registracija nekog od pomenutih četvorotočkaša. To je za gotovo 200% bolji regultat nego prošle godine, iako je tada bilo velikih problema sa isporukama zbog epidemije korona virusa.

U prvom polugođu vodonični i baterijski automobili imali su učešće od 10% u ukupnom broju isporučenih četvororočkaša u Kini. Još impresivniji je podatak da je većina ovih vozila zapravo domaće proizvodnje.

Tokom perioda od januara do juna, u ovoj državi proizvedeno je 1,504 miliona jedinica koja spadaju u predmetnu kategoriju. Na to treba dodati još 284.000 automobila proizvedenih u julu. Time se dolazi do impozantne brojke od 1,788 miliona vozila!

Kineski brendovi više nisu zadovoljni samo uspehom na domaćem tržištu i sve više se okreću eksportu. Ovde bi trebalo naglasiti da je i veći broj inostranih marki koji montiraju svoje modele u Kini takođe voljan da izvozi iz te zemlje – tipičan primer je Tesla.

Od januara do jula, iz Kine je u eksport otišlo 127.000 baterijskih i vodoničnih vozila, s tim da je samo u prethodnom mesecu u drugim državama završilo čak 39.000 automobila.

Sa ovakvim tempom, samo je pitanje trenutka kada će se kineske marke nametnuti i kupcima u Evropi.

AutoRepublika 

(193)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments