1. Home
  2. Video
  3. Dvodimenzionalni Ferrari koji zbunjuje čula (VIDEO)
Dvodimenzionalni Ferrari koji zbunjuje čula (VIDEO)
2

Dvodimenzionalni Ferrari koji zbunjuje čula (VIDEO)

821
2
Podelite sa prijateljima:

Na društvenoj mreži Youtube se pojavio video snimak nastao u italijanskom gradu Maranelu. Svim ljubiteljima četvorotočkaša je ovo romansko mesto ponajpre poznato kao sedište egzotične marke Ferrari. Upravo je jedan automobil s propinjućim konjićem na haubi glavna zvezda objavljenog video klipa. U pitanju je specijalno ofarbani primerak modela SF90 Stradale.

Kažu da ne postoji tamnija boja za karoseriju automobila na tržištu, i većina će odmah ispravno pretpostaviti da se radi o takozvanoj Vantablack nijansi. Veoma je mali broj automobilskih entuzijasta koji se usuđuju da se oslone na ovu farbu jer proizvođač iste garantuje da je ona u stanju da upije čak 99,965% svetlosti kojom je obasjano vozilo. Zbog tog svojstva, objekti ofarbani Vantablack „bojom“ deluju kao dvodimenzionalni, a ne kao 3D predmeti, što zapravo u stvarnosti jesu.

Specifičnu nijansu crne je razvila kompanija NanoSystems. Svetu je predstavljena tokom 2014. godine i od tada do danas smo videli svega nekoliko vozila koja su je nosila na sebi. Verovatno je najveći odjek izazvao BMW X6 kog su Bavarci „žrtvovali“ zarad marketinga (čitaj „lajkova“), dok su tokom prošle godine, globalnom mrežom procirkulisale i fotografije najcrnjeg  Mitsubishija Lancera.

Ako se ispostavi da je snimak navodno načinjen na Maranelu autentičan, ovo će biti praktično prvi dokumentovani superautomobil Ferrari SF90 Stradale ofarban u najtamniju boju na svetu. Može se pretpostaviti da proizvođač nije samostalno rešio da svoj proizvod „unakazi“ na ovaj način, već da je zahvatu pristupio neki bogati ekscentrik kom „običan“ Ferraru nije dovoljno uzbudljiv.

Ipak, ostavićemo i malu mogućnosti da je Ferrari rešio da testira ovu boju, kako bi se možda opredelio prema uključivanju iste u prodajni katalog. Autor video klipa nagađa da će se najtamnija nijansa koristiti umesto maskirne folije, jer pri svetlosti nešto nižeg intenziteta, nije moguće razlučiti linije karoserije.

Uostalom, pogledajte i sami kako to izgleda.

AutoRepublika

(821)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ma zo Bat Man vozi…

Gdje ima kupiti ovakve farbe? Trebalo bi biti dobro za solarne kolektore 💥😂

S mile

Pošto litar? 😎